Philharmonie Haarlem: I Love Xmas kerstshow voor kersthaters én -liefhebbers

Foto: Charles Duijff compositie

I Love Xmas is geen gewone kerstshow. Of toch juist weer wel. Samen met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest en Danshuis Haarlem laat Haarlemse Theatergroep Eglentier zien, dat Kerst niet gezapig hoeft te zijn. I Love Xmas – The Symphonic Edition is een muziektheaterspektakel van 21 t/m 23 december in de Philharmonie in Haarlem.

Volgens de makers mag er best een scherp randje aan een kerstshow zitten. (klik op onderstaande foto voor vergroting) Daarom is dit hilarische kerstverhaal geschikt voor zowel kerstliefhebbers als -haters. Het wordt een dolle rit door traditionele kerstverhalen en overbekende kersthits en verschillende kerstverhalen door elkaar heen verteld. Anderhalf jaar geleden kwam de samenwerking met de drie partijen tot stand. Het was van de theatergroep, de organisator van I Love Xmas, een grote wens om eens met een orkest te spelen. Dat is uiteindelijk gelukt met hulp van directeur Philharmonie Jaap Lampe. “Ik ben een verbinder en vind het heerlijk als veel partijen in de prachtige stad Haarlem elkaar weten te vinden voor een mooie happening. En omdat het heerlijk is om samen feest te vieren wat is dan een mooiere aanleiding dan deze I Love Xmas? Alles en iedereen komt hier samen,” zegt hij.

Toekomst van Kerstmis

Hoofdpersoon is een kerstman die je liever niet thuis over de vloer zou hebben. Hij heeft het vertrouwen in Kerstmis opgegeven en krijgt op Kerstavond, net als Scrooge, bezoek van zijn ‘broer’ Sinterklaas en een drietal geesten. De geesten van het verleden, het heden en de toekomst van Kerstmis. Alsof dat nog niet genoeg is smeken Jozef en Maria hem om een slaapplaats. Daarnaast komen de drie koningen ook nog eens zingend langs. Allemaal proberen ze de kerstman ervan te overtuigen dat het altijd Kerstmis moet blijven.

Kerstfeest der herkenning

Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest speelt een twintigtal kerstnummers in nieuwe arrangementen, Theatergroep Eglentier acteert de rode draad en zingt de liedjes aan elkaar. Danshuis Haarlem zorgt voor sfeervolle choreografieën. De tegendraadse show is een beetje oneerbiedig, heerlijk herkenbaar en uiteindelijk ouderwets gezellig. De grote verbinder van dit spektakel is Haarlemse regisseur Marcel Kragt. Deze Haarlemse kerstproductie wordt een (kerst)feest der herkenning. Er mag gedanst worden in de grote zaal van de Philharmonie. De stoelen gaan eruit, de bar blijft open en er is geen pauze.

I Love Xmas – The Symphonic Edition speelt op 21, 22 en 23 december om 20.30 uur in de Philharmonie, Lange Begijnenstraat 11. Kaarten en groepsarrangementen zijn te reserveren via THEATER HAARLEM of aan de kassa van de Philharmonie.

Zie ook EGLENTIER

of HEEMSTEEDS PHILHARMONISCH ORKEST

Cookieinstellingen