BVC-HFC gaan voor de beker 6-0

Foto: Charles Duijff

Voor de beker speelden de Bloemendaalse BVC en Koninklijke HFC – spelers onder 11 jaar tegen elkaar. Het begon regenachtig, maar na enkele minuten werd het droog en konden een paar actiefoto’s worden gemaakt van de twee keihard werkende teams.

HFC en Bloemendaal zijn in deze klasse de sterkste teams in onze regio. (Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten)Bloemenfaal speelde een fantastische wedstrijd en won met maar liefst 6 -0 ! Op onderstaande foto twee  van de uitblinkers Mees van Leeuwen van HFC aan de bal tegenover topverdediger Noud van Deijl. Beiden waren vorig seizoen clubmakkers bij Alliance.GOALHieronder (achter het meisje met groene jas) Henny Ruckert.  Nu, 65 jaar, is hij voetbaltrainer bij twee Haarlemse clubsHENNY RÜCKERT studeerde biologie, was enkele jaren werkzaam in de farmaceutische industrie, en werd door de regionale omroep bij het radiowerk getrokken. Een verslag van Rohda-KHC was zijn debuut. Zo rolde hij de sportjournalistiek binnen. Henny werkte bij de Twentsche Courant, belandde bij de radio, erfde van Theo Koomen diens liefde voor schaatsen en wielrennen, versloeg voor luisterend Nederland alle mogelijke wielerkoersen, van amateur-wedstrijden tot 10 keer de Tour de France voor radio Tour de France. De Nederlandse televisie stuurde hem in 1992 naar Sint Maarten (N.A.) om een documentaire  “Ook dit is Nederland”  te maken. De film kwam er maar er volgde een verblijf van 17 jaar op het Bovenwindse eiland. Tot 2000 werd er nog voor de televisie gewerkt. Vanaf 2000 volgde er een periode van 8 jaar als Manager van het grootste resort op het eiland. Eind 2007 was de terugkeer naar Nederland. Bijna twee jaar als docent Biologie en Engels op een Middelbare school, drie jaar als inspirator voor het nieuwe bedrijf Company Home en bijna 2 jaar als intermediair bij een Franse onderneming die bedrijven verkocht, besloten zijn actieve werkjaren. Nu, 65 jaar, is hij voetbaltrainer bij twee Haarlemse clubs, Alliance’22 als hoofdtrainer F en ad interim E en de Koninklijke HFC waar hij de lagere seniorenteams en 2 A-junioren en 2 B-juniorenteams onder zijn hoede heeft. Sinds een jaar is Henny terug in het oude vak. Hij presenteert op Zandvoort FM een sportprogramma van 2 uur op vrijdagmorgen. De Watertoren Sport belicht, zoals Elles Berger het in de 70-er jaren deed, figuren uit de sport en draait hun muziekkeus. Er zijn bijdragen over wielrennen met Andre Janssen, de premier League met Brian Twoig, het Haarlems voetbal met Martijn Prinsen en de sport in Zandvoort met Joop van Nes van de Zandvoortsche Courant.  ZFM Zandvoort de Watertoren Sport, iedere vrijdag van 10 tot 12 uur. Te beluisteren op:
radio 106.9 FM, Kabel 104.5, TV kanaal 40 Ziggo en internet www.zfmzandvoort.nl en de ZFM-App.Bloed   Zweet  en   tranenDe winnaars met 6 – 0Columnist van het Haarlems Dagblad Frans van DeijlTeleurgesteld het team van HFC,  maar toch echt gevochten

Cookieinstellingen