Bloemencorso Bollenstreek trekt veel bekijks; ‘Olifantenfestival’ uitgeroepen tot mooiste praalwagen

Foto: Wim Meijer Fotografie

BOLLENSTREEK – Vanmorgen is vanaf de Boulevard in Noordwijk aan Zee het 77e Bloemencorso van de Bollenstreek van start gegaan. Een corso onder beduidend minder mooie weersomstandigheden dan in de voorgaande jaren. Toch blijkt ’t weinig invloed te hebben op het aantal bezoekers. Bij de start in Noordwijk waren er al tienduizenden mensen aanwezig. De verwachting is dat er circa 1 miljoen mensen langs de route zullen staan.

Het corso trekt over een afstand van 42 kilometer van Noordwijk aan Zee, via Sassenheim, Lisse,   Hillegom en Heemstede naar Haarlem, waar de stoet met 15 praalwagens vanavond aankomt. Daar blijven de praalwagens morgen nog de gehele dag staan in het centrum, en kan het publiek nog met volle teugen genieten van alle bloemenpracht.

Hieronder de start vanmorgen van het corso in Noordwijk (bron: https://www.youtube.com/@ruudheemskerk)

Belangrijke ‘halte’ op de route vormde Voorhout. Daar werd tegen het einde van de ochtend bekendgemaakt welke praalwagens dit jaar in de prijzen zijn gevallen.

  • Als winnaar onder de praalwagens kwam uit de bus het ‘Olifantenfestival’ van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken van arrangeur Michael van Namen.
  • Winnaar bij de luxe wagens werd de Toyota C-HR van Louwman van arrangeur Jean Paul Boudewijns.
  • De kinderjury kwam met een eigen favoriet en verklaarde tot winnaar de praalwagen SpongeBob 25 jaar van Nickelodeon, gerealiseerd door stekersgroep Handbalvereniging Foreholte en arrangeur Mirande ter Voorde.

De prijzen werden uitgereikt door corsovoorzitter Willem Heemskerk, de burgemeester van Teylingen, Carla Breuer, en de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit.

De route is nog tot vanavond 22.00u onderweg naar de eindbestemming in Haarlem. Hieronder de complete route met doorkomsttijden.

Cookieinstellingen