ABN AMRO kantoor Bloemendaal sluit op 14 december 2018 

Foto: Charles Duijff
Bloemendaal, 27 september 2018 – Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze Beeldbankieren, telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Bloemendaal is dat het geval. Inmiddels is het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Bloemendaalseweg 119 in Bloemendaal zelfs zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten op 14 december 2018 het kantoor te sluiten.
De bank laat aan de Bloemendaalseweg vooralsnog een geldautomaat voor opnamen en stortingen en een sealbagautomaat achter.
 
Klanten van het kantoor Bloemendaal worden ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan het Houtplein 47 in Haarlem of aan de Binnenweg 67 in Heemstede. Ook zijn daar geldopnamen en stortingen mogelijk. Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO. Klanten van het kantoor Bloemendaal hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hen in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet, mobiel of Beeldbankieren.
 
Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: ‘Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren steeds sneller teruglopen, omdat onze klanten ondubbelzinnig de voorkeur geven aan Internet Bankieren en Mobiel Bankieren voor contact met de bank. Zo’n 85 miljoen keer per maand maken klanten hiervan gebruik, bijvoorbeeld om geld over te maken, de daglimiet aan te passen of creditcardgegevens in te zien. Drie op de vijf van alle hypotheekadviesgesprekken vindt al plaats via Beeldbankieren. Zo kunnen klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. De helft van de klanten komt inmiddels niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor. Tegelijk hebben we met onze Financiële Zorgcoach extra oog voor onze oudere en minder mobiele klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.’
 
De medewerkers van het kantoor Bloemendaal zullen voortaan werken in een van de ABN AMRO kantoren in de buurt.
 

Reacties