Succesvolle beweegbingo bij woonzorgcentrum De Rijp

Foto: Sport Support

Op dinsdag 1 juni vond bij woonzorgcentrum De Rijp van Kennemerhart in Bloemendaal de BeweegBingo plaats. Juni is bij De Rijp Hollandse Maand en daar hoort natuurlijk een bingo bij. Omdat het heerlijk weer was, werd de BeweegBingo op het terras georganiseerd.

In totaal deden ruim 60 bewoners mee. Zeker in deze tijd is het erg belangrijk om te blijven bewegen en op deze manier iets voor de ouderen te kunnen betekenen. Iedereen kon vanuit de stoel meedoen met het spel. Er werd fanatiek meegespeeld en daarnaast ook lekker gedanst op Hollandse hits. Dat leverde een hele gezellige middag op!

De BeweegBingo, het woord zegt het al, is een heel leuk en gezellig Bingospel waarbij na elke vijf getrokken nummers bewogen moet worden door de deelnemers. De verschillende oefeningen werden eerst voorgedaan door de Buurtsportcoaches van SportSupport.

Dit ging van een denkbeeldig appeltje plukken naar zwemmen en van zwaaien naar knie heffen op de muziek. Er werd volop meegedaan en mensen genoten zichtbaar van het spel en het bewegen. Bij elke ‘Bingo!’ ging de muziek aan en werd er vrolijk meegedanst op de plaats.

De bewoners hebben een fijne en gezellige middag gehad. Er waren mooie prijzen te winnen die mede mogelijk gemaakt zijn door Bakkerij Vink, Albert Heijn Bloemendaal en het Bloemendaals Reformhuis. De bewoners waren erg blij met de gewonnen prijzen.

Het was een prachtige dag voor de bewoners van de Rijp en ook voor de Buurtsportcoaches van SportSupport.

Reacties

Cookieinstellingen