55+

Aanvang adventsweken 2021: Burgemeester Roest van Bloemendaal leest speciaal verhaal voor

Zondag 28 november 2021 werd in de Dorpskerk van Bloemendaal de start van de Aventsweken ingeluid. Eenvoudig gerekend begint de advent vier zondagen voor Kerstmis.

Bron Wikipedia:  Advent is in het Christendom de benaming voor de aanloopperiode naar Kerst.  De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest: het feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht en gevierd.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting) Vanwege de coronamaatregelen die juist deze zondag op 17:00 uur ingingen, werd de Adventperiode ingeluid door een beperkt gezelschap van volwassenen en enkele kinderen. Normaliter is de pittoreske Dorpskerk van Bloemendaal vol tijdens deze viering, Nu vertelde burgemeester Elbert Roest ter gelegenheid van de Advent voor jong en oud een troostrijk verhaal van schrijver Toon Tellegen. Een verhaal van een egeltje dat in een struik verward raakt. Voorafgaand aan het verhaal gaf Elbert Roest aan veel waarde te hechten aan troost voor alle mensen, passend in de Adventperiode. (zie openingsfilmpje). Lalita De Goederen Van Lamsweerde (organisatie) heette alle gasten welkom, waarna organiste Anne Drummelkamp eerst enkele orkestrale kerstliederen speelde (filmpje), Ondanks het kleine gezelschap werd enthousiast meegezongen.  Hieronder Anne Drummelkamp
Filmpje Anne Drummelkamp
De komende weken is iedere zondag iets te doen in de Dorpskerk. Zo is zondag 5 december 2021 Sinterklaas te gast. Op 12 december maakt de nieuwe dominee mevrouw ds. Jessa van der Vaart haar entree. Zij volgt Ad van Nieuwpoort op, die naar de Duinzichtkerk in Den Haag verhuisde.

Info:

Elke zondag om 16.00 uur Met warme chocolademelk en Gluhwein! De toegang is gratis en alle bijeenkomsten duren van 16:00 tot 16:30 uur.
Dorpskerk Bloemendaal – Kerkplein 1
Voor deze bijeenkomsten is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Programma

5 december – Sinterklaas en Piet (op de vleugel)
12 december – Elly Mulder, Straatpastor Stem in de Stad Haarlem
19 december – Jessa van der Vaart, nieuwe predikant in Bloemendaal

Online
De uitzendingen zijn via de livestream  te volgen op Radio Bloemendaal. Daar kunt u ze later ook terugkijken.

Nog een filmpje met muziek van Anne Drummelkamp

Reacties

Cookieinstellingen