55+

Bloemendaal: Jongens zingen bijzonder Sint Maartenlied (met God in zijn hart) bij het Blauwe Huis

De 11e van de 11e trekken kinderen met hun meestal zelfgemaakte lampion langs de huizen en zingen uit volle borst hun Sint Maarten lied. Meestal over het feit dat ‘koeien staarten hebben’ maar soms komt er ook een uniek lied voorbij.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Miep Wijckelsma, de bewoonster van ‘Het Blauwe Huis’ aan de Kinheimweg in Bloemendaal had van haar voortuin vanwege Sint Maarten weer een schitterend kinderparadijs gemaakt. Maar ook ouders en begeleiders keken vol bewondering naar de rijk verlichte- en feestelijk ingerichte voortuin. ‘De kinderen in Bloemendaal weten het nagenoeg allemaal’, vertelde een ouder. ‘Ze hebben het er al dagen ervoor over. Het Blauwe huis is inmiddels een begrip!’

111 kinderen

Sint Maarten 2022, de 11e van de 11e en dan ook nog 111 zingende kinderen aan de voordeur, of het zo zijn moest! Wel heel bijzonder was het ruim twee minuten durende heel bijzondere Sint Maartenlied, dat vertelde over Sint Maarten ‘met God in zijn hart’ Het werd door twee jongens met zeer veel passie werd gezongen. Je kreeg er een brok van in de keel…. (bekijk en beluister het in ’t openingsfilmpje)Miep Wijckelsma maakt niet alleen iets bijzonders van haar voortuin met Sint Maarten. Ze bereidt het kinderfeest zorgvuldig voor en heeft in plaats van snoep voor iedere leeftijd een klein cadeautje in een ‘grabbelmand’Rond 18:00 uur melden de eerste zangertjes en zangeresjes zich al bij het Blauwe Huis. Dat gaat vervolgens ruim twee uur lang door! Ook vaders en begeleiders genieten van het feest.Voor de tuin ook een ‘Kijk en Ruilkastje’. Volgens Miep is ook dát een succes en ze treft er ook regelmatig leuke ruil-dingetjes in aan, die ook in de voortuin als versiering kunnen dienen!Hieronder in willekeurige volgorde foto’s van een avond vol vitamientjes voor het hart. Zo beleefde de redactie van Nieuws.nl dit jaarlijkse kinderfeest!

Cookieinstellingen