55+

Welzijn Bloemendaal: Wereldse maaltijden

Foto: Pixabay Barbara Rosner

Elke eerste en laatste vrijdag van de maand is het heerlijk eten tijdens de ‘Wereldse Maaltijden’ van Welzijn Bloemendaal. Nederlanders en nieuwe Nederlanders koken die avonden samen een driegangen menu voor gasten uit de buurt.

Gerechten uit landen zoals Syrië, Thailand, Yemen, Irak en Turkije komen voorbij. In Vogelenzang vindt de ‘Wereldse Maaltijden’ plaats in het Dorpshuis aan de Henk Lensenlaan 2A, in Bloemendaal is dat bij Welzijn Bloemendaal zelf aan Bloemendaalseweg 125.

Over de hele wereld brengt eten mensen bij elkaar en zorgt voor verbinding waardoor eenzaamheid tegen gegaan kan worden. En mensen met elkaar verbinden doet Welzijn Bloemendaal graag. Bij de ‘Wereldse Maaltijden’ maken verschillende culturen kennis met elkaar, oefenen nieuwe Nederlanders op een laagdrempelige manier met de Nederlandse taal, stellen buurtbewoners hun keuken beschikbaar, helpen zij serveren en halen zorgzame deelnemers een buurman of buurvrouw op voor een gezellige avond. Voor wie het wat onwennig is om alleen te komen is er de mogelijkheid om aan een tafel geïntroduceerd te worden. Dit kan vooraf aangegeven worden bij aanmelding of bij binnenkomst.

De eerstvolgende ‘Wereldse Maaltijden’ is op vrijdag 27 januari in Vogelenzang, De daarop volgende is op 3 februari in Bloemendaal. Vooraf aanmelden i.v.m. het aantal zitplaatsen kan door per persoon in te schrijven op www.welzijnbloemendaal.nl, zoek op Wereldse Maaltijden. Neem even contact op als u niet zeker bent of de inschrijving gelukt is.

Vanaf 17:30 uur is de inloop. Er wordt gestart rond 18:00 uur. Voor iedereen van 12 jaar en ouder zijn de kosten voor het diner € 12,50. Kinderen tot 6 jaar eten gratis mee, 6-12 jarigen betalen € 7. Deze kosten zijn exclusief drankjes.

De vrijwillige koks koken een gerecht uit hun eigen land volgens eigen inzicht. Mits anders aangegeven op de website kunnen wij niet specifiek rekening houden met dieet wensen of allergieën.

Meer informatie nodig? Mail naar [email protected] of bel 06 57937570.

Ken je nieuwe Nederlanders die hieraan deel willen nemen als kookvrijwilliger? Informeer hen dan over deze activiteit. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]

Foto: Barbara Rosner via Pixabay

Cookieinstellingen