55+

Jubilarissen Welzijn Bloemendaal in het zonnetje gezet

Foto: Welzijn Bloemendaal, aangeleverd

Bennebroek – Eens per jaar zet Welzijn Bloemendaal haar jubilerende vrijwilligers in het zonnetje. In 2022 waren dat er maar liefst 15. Zij waren 10, 15 of zelf 20 jaar bij Welzijn Bloemendaal actief als onder andere vrijwillige chauffeurs, gastvrouw of receptiemedewerker.

Op de locaties in Bennebroek en Bloemendaal waren er mooie woorden en natuurlijk bloemen.

Voor coördinator Monique Coffeng, die de ruim 260 vrijwilligers onder haar hoede heeft, is dit altijd een mooi moment. ‘We willen de vrijwilligers in het zonnetje zetten om te benadrukken dat het heel erg gewaardeerd wordt dat zij zich belangeloos inzetten voor de bewoners en samenleving in Bloemendaal. Ook hoop ik altijd dat het een stimulans is om door te gaan’, aldus Coffeng. Dat lukt volgens haar meestal wel maar bij 20 jaar zie je toch regelmatig dat mensen nadenken over de frequentie van de inzet. Coffeng: ‘Uiteindelijk gaan de jaren wel tellen natuurlijk. Het ouder worden komt helaas ook met beperkingen’. Dat leeftijd op zich geen rol speelt bewijst de 84 jarige Kees Doorn wel. Hij is al 15 jaar chauffeur en maalt er niet om als hij op het laatste moment nog een spoedrit krijgt. Hij wel eens aan stoppen maar dat komt er maar niet van. Dat geldt ook voor Luciënne van Achteren, al ruim 10 jaar kantoorvrijwilliger. Ze heeft in die tien jaar veel zien veranderen. Vroeger werden de afspraken voor vervoer in een enorme kantooragenda geschreven maar gaat nu via de computer. Ze snapt de voordelen maar vond de agenda overzichtelijker. Iedere jubilaris werd persoonlijk toegesproken door de begeleidende medewerker en kregen uit handen van directeur Johan van Buren een boeket bloemen.

Openingsfoto: Zes van de jubilarissen in Bennebroek Zittend v.l.n.r.: Kees Doorn, Michelle Metselaar, Elly van der Meer-Schrama Staand v.l.n.r.: Carien Frencken-Demmers, Luciënne van Achter, An van Zuilen

Cookieinstellingen