55+

De Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal heeft een nieuwe voorzitter

Foto:

Robert Verrijk heeft in 2005 een tentoonstelling georganiseerd over “Bloemendaal 40 – 45”. Ook de fietsroute langs oorlogshistorie is door hem bedacht. Deze ontwikkelingen hebben hun vervolg gehad in 2012, door het oprichten van de Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal.

Openingsfoto: George Hoope (R)

In 2016 is de koppeling gemaakt naar de Stormschool Bloemendaal, dit opleidingsinstituut is van 1945 t/m 1949 gehuisvest geweest in “Huize de Wildhoef” aan de Donkerelaan. Jaarlijks vindt sinds 2017 de Stormschool Memorial March plaats, samen met de Veteranendag Bloemendaal –

KLIK HIER voor de website Stormschool

Wegens gezondheidsredenen is Robert Verrijk nu genoodzaakt om het voorzitterschap per direct over te dragen aan George ten Hoope. Wij bedanken Robert voor deze initiatieven tot het oprichten van de Stichting en zijn enorme inzet voor de samenleving. (hieronder Robert Verrijk)

George ten Hoope is de voormalig beheerder van de Eerebegraafplaats in Bloemendaal. Vanaf 1 maart 2023 loopt hij al mee in de rol van voorzitter van de SOHB, om te zien wat er allemaal gedaan wordt namens de Stichting.

Het doel van deze Stichting is er op gericht om een beeld te kunnen vormen over de situatie voor, tijdens en na de 2e Wereldoorlog in en rondom het dorp Bloemendaal. Er is een aanzienlijke hoeveelheid informatie verzameld, die sinds kort is ondergebracht bij het Noord Hollands Archief.

De Website van de Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal blijft actief: KLIK HIER voor de website

 

Cookieinstellingen