55+

Uniek concert over namen in popsongs in Patronaat Haarlem

Foto: Charles Duijff

Angie wordt wel als een van de beroemdste namen in popliedjes beschouwd. Maar Venus, Michelle of Jolene komen ook aardig in de buurt. Of wat dacht je van Flappie, Sammy of Ben? Op 7 november bezingt een keur aan artiesten de mooiste namenliedjes in het Patronaat. De Avond van het Namenlied brengt een eerbetoon aan de belangrijkste namen in de popmuziek.

Bron Hans Goes:

Avond van Namenlied geeft liedjes een gezicht

Aanleiding voor dit allereerste namenliedjesconcert is de verschijning van het boek ‘En Venus was haar naam’ van Volkskantcolumnisten Paul Onkenhout en John Schoorl. Al twee jaar lang schrijven zij met liefde en enthousiasme een wekelijkse rubriek in de Volkskrant over ‘namenliedjes’ in de popmuziek. Volgens hun strenge definitie komen alleen liedjes in aanmerking waarvan de titel bestaat uit een voornaam. Elk liedje vertelt een bijzonder verhaal, of dat nu over de ontstaansgeschiedenis, de artiest of de bezongen persoon gaat.

Ben van Michael Jackson

Op 7 november komen in Patronaat nummers van The Beatles, Dolly Parton, Lady Gaga, Tom Jones, ABBA, Lady Gaga, Police, Ria Valk, Iggy Pop, The Rolling Stones, Blondie en vele anderen voorbij. Artiesten als Monique Klemann, Gerard Alderliefste, Ria Valk, Hanneke Drenth, Xander Hubrecht, Frank Kraaijeveld (Bintangs) en Sandra van Nieuwland vertolken hun favoriete naamlied onder begeleiding van een strakke liveband, bestaande uit muzikanten van o.a. Abba Dance. “Alhoewel we als luisteraar en fan vaak precies weten over wie het gaat, brengt de avond toch ook een aantal verrassingen aan het licht. Want over wie gaat Ben van Michael Jackson eigenlijk?” aldus de organisatie van het concert. (Hieronder Monique Klemann)Haarlemse sterren

Ook gerenommeerde Haarlemse artiesten spelen mee; Hans Steiger, Mike Janmaat (Als De Brandweer), PP Fischer, Harlem Jive, Evelien Hofhuis en Hans Goes. Maar ook de twee zangeressen van Abba Dance, Marieke Terol – Hegger en Lisa Cobelens. Zij ontkomen er niet aan om Fernando van ABBA te vertolken.

Boekpresentatie

Niet eerder is er een concert met alleen Namenliedjes geproduceerd. Ook een boek met verhalen over de namen uit de popmuziek is uniek. Beiden vatten terloops zeventig jaar muziekgeschiedenis samen, in alle denkbare genres. Halverwege de avond wordt het boek op een ludieke wijze gepresenteerd aan een van de optredende artiesten die er zelf in voorkomt. Het boek En Venus was haar Naam verschijnt in diezelfde week bij Xander Uitgevers.

De avond van het Namenlied – En Venus was haar naam is op dinsdagavond 7 november 20.30 uur in Patronaat, Zijlsingel 2, Haarlem. Tickets via www.patronaat.nl

‘Onkenhout en Schoorl zijn lenige schrijvers die ervoor zorgen dat je hun boek ademloos uitleest.’

Cookieinstellingen