Ruim 900 enthousiaste scholieren gingen op 19 april de uitdaging aan voor een plek in de finale van olympic moves (zie ook filmpje)

Op de zomerswarme 19e april 2018 werd een sportieve strijd gestreden tussen maar liefst 49 scholen o.a. uit Velsen, Amsterdam, Castricum, Leiden, Purmerend, Hoorn en Haarlem

Haarlem is voor het 4de jaar ‘hosting city’ van de één van de in totaal 11 grote regionale finales. Ruim 900 scholieren namen de strijd tegen elkaar op. Er werden 3 verschillende sporten beoefend: voetbal (meisjes en jongens), ultimate frisbee en veldloop.  De winnende teams mogen op 8 juni 2018 naar de landelijke finale  ‘Olympic Moves The School Final’ die dit jaar voor het eerst op Papendal plaatsvindt. Het werd een spannende en vooral leuke, maar ook zeer warme- en zonnige dag! De organisatie was in handen van de SportSupport. Hieronder de directeur van Sport Support Jerry BuitendijkTussen 11:00 – 11:30 werd de Openingsceremonie gehouden bij het Pim Mulier Stadion. Als ‘opwarming’ werd de ‘wave’ gedaan met de jongeren op de tribunes.  Hieronder de presentator Henk van den Bos. Hij bracht gezelligheid en kondigde de diverse openingsonderdelen aan. Het werd een feestelijke opening met een tweetal bijzondere acts, te weten vuuracrobatiek en free style voetbal. Klik op onderstaande foto’s voor vergroting. Hieronder Wouter Buyze van Stageheat, die ondermeer vuurspuwen beheerst. (zie ook filmpje)Vervolgens gaf Jesse Marlet, Nederlands Kampioen Free Style voetbal een demonstratie waarbij ook enkele scholieren werden betrokken Enkele jonge dames gingen graag met hem op de foto Rond 11:30 verplaatsten de leerlingen zich richting de sportvelden Tussen 12.00 uur en 16.00 uur vond op die velden het wedstrijdprogramma plaats

De sportlocaties waren DSS: Jaap Edenlaan 7, 2024 BW Haarlem en BVC Bloemendaal: Bergweg 5, 2061 KB Bloemendaal Bij DSS vond een deel van de voetbalwedstrijden plaats en bij BVC Bloemendaal Ultimate frisbee, veldloop en de andere wedstrijden van voetbal. Hieronder foto’s van de locatie Bloemendaal Vanwege de warmte, het werd meer dan 25 graden, werd ook heerlijk in het gras gezonnebaad en gerust en ook met water gooien was populair  16:00 uur was de afronding en prijsuitreiking en daarna vertrokken de scholen richting huis. Zodra de uitslag bekend is bij www.bloemendaal.nieuws.nl wordt deze info hier aangevuld.

WAT IS OLYMPIC MOVES

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF en  Coca-Cola, in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Via selectieprocedures op school en meer dan 75 regionale finales komen jaarlijks leerlingen van ruim 350 scholen, dit is bijna de helft van alle middelbare scholen, in beweging met Olympic Moves. 

Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Het doel van Olympic Moves is om scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennis te laten maken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven.

Website Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO)

Hieronder een extra link naar het filmpje

Cookieinstellingen