Zwanen vermist: Enkele reacties uit de regio

Foto: Charles Duijff

De redactie van www.heemstede.nieuws.nl verkende de afgelopen week regelmatig de omgeving. Weinig zwanen gezien helaas. Op de Leidsevaart tussen station Heemstede Aerdenhout en de Rijnlaan zag ik er één zwemmen, maar vooralsnog bleef het daarbij.

Van enkele betrokken personen ontving ik reacties, waarvoor hartelijk dank. Daaruit blijkt dat in de wijde omgeving zwanen worden vermist.
Cilla van Dam
Hallo Charles. Ook bij mij komen sinds woensdag de zwanen niet meer, vader moeder en 6 jongen. Ze kwamen 2x per dag. Ik woon naast het Spaarne ziekenhuis. Daar loopt water langs wat uitkomt op de Cesar Franklaan, ik woon op de hoek waar de zwanen iedere dag kwamen eten. Van mijn zwager hoorde ik dat ook op de golfbanen bij Vijfhuizen de zwanen weg zijn maar daar kun je niet zomaar op het terrein komen. Er is iets vreemds aan de hand. Ik hoop dat het goed afloopt😥😧😕 Cilla van Dam
Sandra Bermon
Ik las de oproep op Heemstede nieuws. Het is mij opgevallen dat het paar zwanen inclusief jongen dat al jaren bij de Tiltenberg in Vogelenzang zit nergens meer te bekennen is…misschien is dit bij u bekend maar ik wilde het toch even melden. Ook het zwanenpaar bij de Centenbrug in Bennebroek is spoorloos. Dagelijks rijd ik van Voorhout naar Zandvoort en op de hele weg daar naartoe via de Vogelenzangseweg is sinds kort geen zwaan meer te bekennen. Vreselijk is dit! Ik hoop dat de daders opgespoord en flink gestraft zullen worden…
Jill van Haaster
Helaas zijn wij ook een koppel met 5 jonge zwaantjes kwijt. Al jaren zitten de 2 met de jongen rondom de Zilkerbinnenweg (De Zilk). Sinds dit jaar verblijven ze bij ons in het weiland waar ze het naar ons idee prima hadden. Sinds zaterdag is het koppel met de jongen verdwenen. Nergens in de buurt te vinden. Hopelijk is er snel meer bekend en worden de zwanen gevonden.

Uw reacties zijn nog altijd welkom op [email protected] 

Cookieinstellingen