Jazz saxofonist Adam Spoor speelt maar liefst vier keer op Haarlem Jazz & More

Foto:

Woensdag 15 augustus 2018 gaat het weer van start: Haarlem Jazz & More op diverse locaties in de Haarlemse binnenstad.

Vrijdag 10 augustus ging ik op bezoek bij Jazz-saxofonist Adam Spoor. Adam heeft zijn ‘sporen’ verdiend in de Jazz-muziek, hoewel hij ook andere genres in de muziek niet schuwt, zo vertelt hij mij. Muziek maken vindt Adam nog altijd het mooiste wat er is. Maar liefst vier keer is hij te vinden op diverse locaties tijdens Haarlem Jazz & More, waar hij optreedt met zijn Flowertown Jazzband. Vertaald ‘Bloemenstad Jazzband’. Tijd voor de mannen om hun muzikale bloemetjes buiten te zetten. Adam is inmiddels 76 jaar jong en op de foto is duidelijk te zien dat muziek hem jong houdt. Hij speelt naast de alt- en tenorsax ook verdienstelijk klarinet. Eigenlijk begon het daar allemaal mee. Dit zijn de data en lokaties waar hij speelt met de Flowertown Jazzband:

donderdag 16 Aug. aanv.   19 uur  cafe de Lift     Grote Markt           29

 

vrijdag 17 Aug.  aanv.         17 uur   Proeflokaal    Lange veerstraat     7

 

zaterdag 18 Aug.  aanv.      20.30   de Zwaan       Kinderderhuisvest   53

 

zondag 19 Aug.  aanv.        16 uur  Marktzicht        Botermarkt               23

Adam maakt dankzij de digitale wereld op zijn lap-top gebruik van orkest-tracks en kan zo thuis meespelen met veel repertoire dat op het internet is te vinden. Zelfs de bijbehorende bladmuziek is on-line vindbaar….Adam beschikt over grote kennis van jazz-solisten all over the world en presenteerde ook lange tijd het nog altijd bestaande Jazz-programma op radio Zandvoort (ZFM). Dat wordt zondagochtend tussen 10.00 u en 12.00 uur live uitgezonden bij ZFM. We praatten nog even over vroeger, de tijd van de Haarlemse Jazz-clubs als de Youth 58 aan de Bakenessergracht, de Xeno op het stationsplein en natuurlijk de Jazzcorner aan het Spaarne. Over Deetje Kaart en Ruud Brink…The Diamond five, Toon van Vliet en uiteraard over Rob Hoeke…We gedenken de pas overleden saxofonist Fred Leeflang, waarvan Adam grote fan was. Natuurlijk speelde Adam een stukje voor u en mij….

Als u wilt genieten van de Flowertown Jazzband: 4 X kans volgende week! Veel plezier op Haarlem Jazz !!!! VLNR Piet Glas (trombone), John Erich (bas), George Gussenhoven (drums), Peter van Litsenburg (trompet), Adam Spoor (rieten/zang) Wil van Schaik (banjo/gitaar),

Cookieinstellingen