De Roze Kunstlijn zorgt voor kleurrijke groepskunst in het Zandvoorts Museum

Donderdagavond 1 november 2018 werd in het Zandvoorts Museum een groepstentoonstelling geopend van bijzondere kunstwerken, gepresenteerd door ‘De Roze Kunstlijn’

foto’s en film: Charles Duijff (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting)

De kleur bleek niet alleen roze, het werd een zeer kleurrijke avond. Naast de presentatie van indrukwekkende kunstobjecten werd voor de bezoekers gemusiceerd en geacteerd. De opening werd verricht door de Zandvoortse wethouder Ellen Verheij-de Haas en haar Haarlemse collega wethouder Cora Sikkema. Fred Rosenhart, o.a. verantwoordelijk voor het inrichten van de tentoonstelling, liet zich van harte en zonder blozen zoenen door beide damesDit artikel geeft een foto- en (korte) filmimpressie van de diverse deelnemers en bezoekers. Voor meer informatie over de Roze Kunstlijn treft u onderaan het artikel een link naar de relevante website Hieronder een puik stukje acteerwerk van de voorstelling die nog komen gaat. De tekst nu nog even op papier, maar de presentatoren acteerden terwijl ze voorlazen….inclusief Julia Henneman op pianoPianiste-vocaliste Julia Henneman Hieronder Fred Rosenhart en Soek Zwamborn Soek Zwamborn toonde zich een zeer lenige- en bijzondere acteur-danser

Bekijk onderstaande fragmenten in filmpje

De Roze Kunstlijn, onderdeel van Kunstlijn Haarlem, houdt haar jaarlijkse tentoonstelling in het Zandvoorts Museum van 1 tot 4 november.

Deelnememde Kunstenaars:

Jeannette BurinkNicole van DonselaarRoberto HelderLuna MeisSaskia MinoliFred RosenhartSoek Zwamborn.

Bron: De Roze Kunstlijn: Omzien, wat zie je, wie zie je? Wie ben je nu, wie was je nu? On/zichtbaar zijn terwijl je jezelf afbeeldt. Alle deelnemers van de Roze Kunstlijn in het Zandvoorts Museum is gevraagd om een zelfportret in te leveren.

Wie zie je? On/zichtbare portretten bij Roze Kunstlijn

Met een zelfportret word je zichtbaar. Hoe je je afbeeldt zegt iets over hoe zichtbaar je wil zijn en hoe je je zichtbaarheid uit. Een zelfportret is tegelijkertijd een verbeelding van jezelf die je laat omzien in het nu, naar nu, maar bezig zijnde komt er uiteindelijk iets uit het verleden tot stand. Want zelf ben je alweer verder in de tijd.

De Roze Kunstlijn is een groepstentoonstelling die aandacht geeft aan de roze kant (LHBTQ: lesbies, homo’s, biseksuelen en transgenders). Medeorganisator Soek Zwamborn: “Op deze manier willen we laten zien dat wie niet binnen de overheersende normen en waarden past er toch gewoon is. Er is zonder blijkbaar gewoon gevonden te worden op momenten dat aanwezigheid blijkt. We hopen kunstenaars ruimte te geven voor zichtbaarheid, identificatie en herkenning. We zijn er wat anderen er ook van vinden.”

 

Dit jaar vindt de Roze Kunstlijn plaats in het Zandvoorts Museum. De Roze Kunstlijn staat open voor iedere kunstenaar ongeacht achtergrond, geaardheid, opleiding of ander onderscheid. Wel met een roze getinte insteek. Het gaat over zichtbaarheid en onzichtbaar zijn. De werken worden door elkaar gehangen om een open dialoog te laten ontstaan. Hoe open sta jij eigenlijk voor denkbeelden buiten de gebruikelijke norm?

Link naar de website

Roze Kunstlijn Haarlem

 

Reacties