Santpoort: Zondag 9 juni fantasierijke zonnige pinksterdag rond ruïne van Brederode

Foto: Charles Duijff

Zondag 9 juni 2019, de eerste pinksterdag werd voor het eerst Fantasy Day georganiseerd rond de ruïne van Brederode. Marieke Frankema presenteerde ‘Dansen tot de zon komt’, haar nieuwe fantasy-boek voor jong volwassenen.

Tekst, filmpje en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Op de zon hoefde ik deze zondag niet lang te wachten. In- en rond de ruïne gaat je fantasie vanzelf op de loop. Toen ik in de buurt van de muren kwam droomde ik meteen van Ivanhoe en Floris. Ik werd danook ‘ridderlijk’ ontvangenWat een markante figuren maakten hun opwachting deze stralende zondag. Van een ridder mag je alleen maar heldhaftig gedrag verwachten, maar wat voerden deze lieden in hun ‘schild’? De jongere garde was ook present. Hieronder een jeugdige jonkvrouw…Tja en daar werd meteen om gestreden natuurlijk….De jonge ridder of Viking hieronder vertrouwde me toe: ‘zou ze mij ook zien zitten?’ ‘Zolang je blijft staan zeker niet’ was mijn reactie….

filmpje waarin wordt gedanst, gemusiceerd en gezongen

Schrijfster Daniëlle Pasma gaf een preview van haar nieuwe boek ‘Rode Draden’. Dat is leeswerk voor volwassenen en zal binnenkort verschijnen.  Angelique Schipper, medebeheerder van de Ruïne, las een hoofdstuk voor uit het kinderboek over de Ruïne dat ze aan het schrijven is. Even de kasteelsfeer proevenGelukkig ontsnapte is zelf aan het schandblok. Voor deze schildknaap pakte dat anders uit…..Hieronder enkele mooie afbeeldingen van meerdere figuranten die dag en ook de natuur rond de Ruïne   Trio insekten nabij de ruine…allemaal belangstelling voor die ene bloem….

Link naar de website:

Home

Reacties