Natuurwerkdag in Park Kennemergaarde:  Help mee om jouw park te onderhouden!

Foto: Kennemergaarde, aangeleverd

Op zaterdag 2 november is er weer een natuurwerkdag in Park Kennemergaarde. Misschien kom jij regelmatig in dit prachtige park en heb je zin om mee te helpen aan het groenonderhoud.

Samen met de Gemeente en de vrienden van Park Kennemergaarde kun je aan de slag met diverse snoei- en plantwerkzaamheden.

Park Kennemergaarde is een van de landschapsparken van de gemeente Velsen. Het is in 1912 ontworpen door L.A. Springer in de Engelse Landschapsstijl. Kronkelende paadjes, verschillende bijzondere bomen rond een open grasveld en doorkijkjes vanuit het park naar omgeving en omgekeerd. Midden door het park loopt een oude beukenlaan van meer dan 100 jaar oud. Bij de ingang aan de Duin en Kruidbergerweg staan twee zandstenen zuilen en een smeedijzeren hekwerk, die kortgeleden hersteld zijn. Sinds 2014 heeft het park een openbare boomgaard, die omheind is met een haag van bessenstruiken.

Werkzaamheden
Op zaterdag gaan we een zichtlijn open snoeien, bloembedden klaarmaken, een heg aanplanten rond de boomgaard en een houtwal bouwen. Er zijn nog allerlei andere leuke klussen in het park en de boomgaard. We verzamelen met koffie om 9.30 uur in de boomgaard en werken tot ongeveer 15.00 uur. Halverwege is er een gezamenlijke lunch. Neem je eigen boterhammen mee dan zorgen wij voor soep.

Vind je het leuk om mee te helpen op de landelijke natuurwerkdag in Park Kennemergaarde, meld je dan aan via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/park-kennemergaarde

EINDE BERICHT

Contact
Joos Versfelt, 06 44650805, [email protected]

 

 

 

Reacties