Grappenmaker Bastiaan Geleijnse te gast in Bloemendaalse Dorpskerk 

Foto: Barbara Boers

Op zondag 10 november om 16.00 uur is columnist, tekstdichter en cabaretier Bastiaan Geleijnse te gast bij Areopagus van predikant Ad van Nieuwpoort in de Bloemendaalse Dorpskerk.

Bastiaan Geleijnse is vooral bekend als mede-schepper van de bekende eend en kanarie Fokke en Sukke op de dagelijkse achterpagina van NRC-Handelsblad. 

Meer dan 24.000 cartoons

In de afgelopen 25 jaar maakte Geleijnse samen met zijn dispuutgenoten John Reid en Jean-Marc van Tol meer dan 24.000 Fokke en Sukke cartoons. Cartoons die het gevoel van de ‘nieuws-kijker’ proberen te verwoorden en tegelijk ook een kritische spiegel willen zijn. 

Geleijnse is een grappenmaker, zoals hij het zelf benoemt. Het gesprek met deze Haarlemmer zal over Fokke en Sukke gaan maar natuurlijk ook over de kracht van humor en wat hem zelf elke keer weer inspireert in zijn werk. Het belooft een vrolijke middag te worden. Aanvang is 16.00uur. Aan de vleugel zit Amos Osterhaus en om 17 uur is er een Meet&Greet met een glas. 

Over Bastiaan Gelijense 

Geleijnse werkte van 1997 – 2002 als communicatie specialist bij McKinsey & Company. Een periode die vele grappen heeft opgeleverd over bijvoorbeeld de macht van de aandeelhouders en over kantoorklerken die alleen maar bezig zijn targets te halen. Geleijnse studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de UvA en is een veelgevraagd trainer ‘gestructureerd schrijven’. Daarnaast is hij ook tekstdichter, bekend van de voorstelling Songs on the Eve of Dismissal, die hij samen met Chris Abelen maakte. 

Over Areopagus 

Documentairemaker Sinan Can, hoofdredacteur van zakenblad Quote Sander Schimmelpennick, radiopresentator Lara Rense, topfunctionaris Rein Willems, Minister van Staat Piet Hein Donner waren dit jaar al te gast in Ad van Nieuwpoort’s Areopagus. Op 8 december 2019 zal Jan Terlouw de gast zijn in Areopagus. 

Sinds 2013 heeft schrijver en predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort (1966) elke maand een openbaar gesprek met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, bestuurder of schrijver bijvoorbeeld. Areopagus is een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Van Nieuwpoort probeert ook juist het persoonlijke verhaal naar boven te krijgen over wat de gastspreker drijft en inspireert en waarom hij/zij doet wat hij/zij doet. 

Areopagus vindt elke maand op een zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk plaats. Het publiek participeert en na afloop is er een meet&greet met de gastspreker. Het is toegankelijk voor iedereen en wordt live uitgezonden door radiobloemendaal.nl. Meer informatie over Areopagus en andere activiteiten staan op www.kerkpleinbloemendaal.nl

Welkom bij de Dorpskerk van Bloemendaal

Reacties