Ad van Nieuwpoort voert boeiend gesprek met schrijver en journalist Jeroen Smit, over zijn recent verschenen boek ‘Het grote gevecht’

Foto: Charles Duijff

Areopagus:  Zondagmiddag 2 februari 2020 had dominee Ad van Nieuwpoort in zijn drukbezette Dorpskerk van Bloemendaal een boeiend gesprek met schrijver en journalist Jeroen Smit, over diens recent verschenen boek Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman.

Tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

 Dit boek van Jeroen Smit (R) verscheen eind 2019             Paul Polman

Paul Polman was tot 1 januari 2019 CEO (Directeur) van Unilever. Paul Polman vindt dat grote bedrijven het voortouw zouden moeten nemen, waar het gaat om het bereiken van meer duurzaamheid en minder armoede in de wereld. Paul wilde met zijn persoonlijk inzicht daaromtrent, vanuit zijn positie als top-man bij Unilever bijdragen aan een betere wereld. Jeroen Smit schrijft daarover uitgebreid in zijn boek ‘Het Grote Gevecht’ Een gevecht, omdat deze zienswijze Polman veelal niet in dank werd afgenomen, door bijvoorbeeld aandeelhouders.

Veel media-aandacht

Gelet op het feit dat onderwerpen als klimaatverandering en duurzaamheid in tal van media nagenoeg dagelijks gespreksstof en publicaties opleveren, is het niet onlogisch dat het boek van Jeroen Smit ook veel aandacht van de media krijgt.Voor belangstellenden is op het internet zeer veel informatie terug te vinden omtrent de rol die Paul Polman bij Unilever heeft gespeeld. U kunt overigens het gesprek tussen Ad van Nieuwpoort terugluisteren door te klikken op AUDIO gesprek met Jeroen Smit (zeer het beluisteren waard!)In de pauze kregen de aanwezigen de gelegenheid vragen te formuleren op de daarvoor bij binnenkomst uitgereikte vragenformuliertjes. Daarvan werd veelvuldig gebruik gemaakt. Enkele van deze vragen en de antwoorden daarop zijn uiteraard te beluisteren via bovenvermelde audio-link. Jeroen Smit ontving na afloop uit handen van Ad van Nieuwpoort een kistje met heerlijke wijn. Bovendien complimenteerde en bedankte Kees Kruythoff (Polman 2.0) persoonlijk zijn favoriete schrijver Jeroen Smit voor dit geweldige boek. (foto hieronder) Hieronder nog enkele foto’s van deze als altijd interessante bijeenkomst,  in het kader van Areopagus Bloemendaal en maandelijks met een nieuwe gast.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties