Bloemendaal: Marry de Gaay Fortman te gast bij Ad van Nieuwpoort

Foto: Charles Duijff

Zondagmiddag 8 maart 2020 was Marry de Gaay Fortman te gast bij Ad van Nieuwpoort in de Dorpskerk van Bloemendaal. Dominee van Nieuwpoort sprak met haar in het kader van zijn programma Areopagus.

Bron Kerkplein Bloemendaal: Marry de Gaay Fortman is betrokken bij publiek-private reguleringsvraagstukken en gespecialiseerd in economisch publiekrecht en (corporate) governance. Haar expertise varieert van onderzoeksvraagstukken, het adviseren over de effecten van voorgenomen wetgeving, regelgevingsaspecten met betrekking tot de toezichthoudende autoriteiten, handhaving van bestaande wetgeving tot het voeren van diverse procedures. Een voorbeeld van haar expertise is haar leidende rol in de veelbesproken kwestie van de afwikkeling van Vestia’s derivatenportefeuille van € 20 miljard.

Marry de Gaay Fortman combineert haar advocatenpraktijk met bestuursrollen, onder meer als commissaris bij De Nederlandsche Bank en commissaris bij KLM.

Ook is zij voorzitter van Internationaal Theater Amsterdam. Daarnaast geeft ze lezingen over boardroom dynamics aan de Governance University en organiseert Round Table bijeenkomsten voor commissarissen, waarbij o.a. governancevraagstukken aan de orde komen. Ook is zij zakenpartner (co-host) bij het programma Zakendoen van BNR NieuwsradioIn 2018 verscheen van haar hand Verdrink geen dooie eend, De kunst van beminnelijke doeltreffendheid. In dit boek deelt zij, op basis van haar ervaringen aan de top als vrouw in een mannenwereld, haar inzichten in hoe we verbinding kunnen zoeken om succesvoller, slagvaardiger en innovatiever te worden. De belangrijkste lessen: verdrink geen dooie eend, oftewel: besteed weinig aandacht aan iets negatiefs. Als je motto “getting to yes” is, hoef je nooit meer iemand zijn ongelijk, onvermogen of falen in te wrijven, maar ontstaat er ruimte om nuchter te focussen op het bereiken van gezamenlijke doelen. Dat is nog eens extra urgent in een tijd waarin bedrijven steeds diverser worden: diversiteit brengt behalve succes immers ook het nodige ongemak met zich mee omdat we niet langer werken met louter mensen die op ons lijken.

In deze aflevering van Areopagus werd uitgebreid op dit thema ingegaan. Maar zoals we van Areopagus gewend zijn ging het vooral ook over haar persoonlijke drijfveren, haar achtergrond als dochter van PPR-politicus Bas de Gaay Fortman en over haar visie op onze huidige polariserende samenleving. Hieronder Marry & AdHet volledige interview is te beluisteren op de website van Kerkplein Bloemendaal door te klikken op de volgende link…. Audio interview met Marry de Gaay Fortman

Na afloop van het interview ontving mevrouw de Gaay Fortman een pakket met heerlijke wijn. Daarna was er een meet&greet. Muziek: Dirk Out zorgde deze middag aan de vleugel voor de muzikale omlijsting…. De meet & Greet

 

 

 

Reacties