Renovatiewerkzaamheden riool- en drainage Kinheimweg en omgeving opnieuw stilgelegd

Foto: Charles Duijff

De renovatiewerkzaamheden aan de Kinheimweg en het Kinheimplein in Bloemendaal zijn opnieuw stilgelegd vanwege faillissement van de aannemer die startte met het project, en de daardoor ontstane juridische omstandigheden.

Tekst en foto’s Charles Duijff

Deze werkzaamheden zijn op maandag 16 september 2019 gestart en zouden volgens planning rond de Kerst van 2019 worden afgerond. Aannemingsbedrijf Hussaarts b.v. kreeg te maken met de nodige tegenslag, waar het gaat om onvoorziene obstakels zoals kabels en leidingen die voor vertraging van het werk zorgden. Voorts kreeg men te maken met ongekend slechte weersomstandigheden in de vorm van veel regenval. Daardoor werd het project naar het nieuwe jaar 2020 doorgeschoven (Hieronder een voorbeeld van de extreme regenval in 2019)In april 2020 zag het er naar uit, dat de werkzaamheden snel gereed zouden komen. Rond 20 april 2020 echter, waren de werklieden die met nieuwe bestrating bezig waren plotseling vertrokken. Ook materieel van de aannemer was weggehaald.

De gemeente informeerde per brief van 22 april 2020 de bewoners over dit gebeuren, waarbij het voor de gemeente toen nog onduidelijk was wat er precies aan de hand was. Direct benaderde de gemeente een andere aannemer, om de werkzaamheden te kunnen voortzetten. Ook daaromtrent werden de bewoners per brief van 24 april 2020 geïnformeerd. Aannemer Paape b.v. startte daags na Koningsdag met voorzetting van de werkzaamheden.

Woensdag 29 april 2020 vertrokken ook de werklieden van aannemer Paape in allerijl. Op het laatste moment waren ze bewoners ter wille die met een verhuizing bezig zijn, door een grote stapel stenen te verplaatsen die een belemmering zouden vormden voor die verhuizing.Paniek en verbazing bij de buurtbewoners alom. Inmiddels is duidelijk wat er aan de hand is. De bewoners zullen daaromtrent ook zo spoedig mogelijk door de gemeente worden geïnformeerd.

Faillissement Hussaarts b.v.

Wat blijkt: Aannemer Hussaarts b.v. is inmiddels failliet verklaard. Gelet op het feit dat de gemeente Bloemendaal daarmee vanwege deze werkopdracht een contract heeft gesloten, is de gemeente nu aan de juridische gevolgen van dit faillissement gebonden. De werkzaamheden mogen daarom van de curator die het faillissement afhandelt niet zondermeer worden voortgezet. Dat is de reden dat de werklieden opnieuw onmiddellijk moesten stoppen. Zodra deze juridische belemmeringen zijn weggenomen, zal aannemer Paape b.v. naar verwachting alsnog het project kunnen afronden.

Veiligheid

Het is de gemeente wel toegestaan werkzaamheden uit te voeren wanneer de veiligheid in geding is. Bijvoorbeeld wanneer het bereik van hulpdiensten in gevaar zou komen.

Nieuwe brief

De gemeente Bloemendaal komt op zeer korte termijn met nieuwe schriftelijke informatie over de gebeurtenissen en over de voortgang. Vanwege de coronacrisis werken ook betrokken ambtenaren van thuis uit. Men doet zijn/haar uiterste best zo snel mogelijk te communiceren. Het begrip van de buurtbewoners wordt daarvoor gevraagd.

 

 

 

Cookieinstellingen