Kids omgeving Kinheimplein starten handtekeningenactie voor trampoline

Foto: Charles Duijff

Drie jongeren zijn vrijdag 8 mei 2020 huis aan huis een handtekeningenactie gestart bij de omwonenden van het Kinheimplein. De renovatie van het Kinheimplein wordt binnenkort afgerond.

Tekst en foto’s Charles Duijff

De jeugd speelde altijd al op het Kinheimplein. De grootte daarvan is echter beperkt. Er werd nog weleens gevoetbald, maar daarvoor was het voormalige kleine grasperk met beplanting niet echt geschikt. Bovendien vonden de auto eigenaren dat minder en ook voor de ramen van de aangrenzende percelen werd nogal eens gevreesd.

Aan een van de bomen werd aan een stevige horizontale tak een schommel opgehangen. (zie hieronder) Bewoners plaatsten ook een picknicktafel.Hoe de gemeente het plein opnieuw gaat inrichten is mij vooralsnog niet bekend. Een hogere trottoirband kan voorkomen dan men er weer auto’s op het gras parkeert. Bewoners en vast ook de omwonenden stellen als vanzelfsprekend prijs op groen- en ‘flora’-pracht op het plein. Ze gunnen, gelet op het succes van de handtekeningenactie, de kids ook een degelijk geconstrueerde schommel, of trampoline. De plaats van de picknicktafel lijkt dan de beste optie.

Onderstaande jeugdige actievoerders gaan binnenkort de handtekeningenlijst aanbieden aan burgemeester Elbert Roest. Veel succes jongelui! Benieuwd of jullie wens wordt ingewilligd….Tja…en zo kan het toch ook niet blijven. Wat de kids betreft moeten de duimen binnenkort omhoog!!! ‘Steengoed’ zou dat zijn…We duimen voor een zonnige toekomst!

Reacties