Laatste loodjes renovatie Kinheimplein en Kinheimweg

Foto: Charles Duijff

Het renovatieproject van het riool- en drainagesysteem aan de Kinheimweg en het Kinheimplein is bijna gereed. De daarmee verband houdende werkzaamheden zijn op 16 september 2019 gestart.

Tekst en foto’s Charles Duijff

Voor de bewoners, maar ook voor de betrokken aannemers en werklieden blijkt het een hele bevalling, en daarvan weten we dat die doorgaans na 9 maanden plaatsvindt. Op 16 juni 2020 uitgerekend, maar de weeën begonnen onlangs sluimerend en de bewonersfamilie hoopt toch op een vroegere geboorte van het Kinheimkind, zonder navelbreukje, laat staan ‘kabelbreukje’ (Dit voor insiders) Heeft u al een naam? Wat dacht u van Kinnetje Heimpje Bloemendaal, roepnaam Kimmy?

Dinsdag 26 mei 2020 was vanaf de Kleverlaan gezien de linker weghelft van het Kinheimplein bijna voltooid (foto hieronder) De laatste steentjes werden hieraan bijgedragen. Kwestie van ‘kei’hard doorhalen.Iets minder snel komen de weeën op gang aan de oostkant van de Kinheimweg.Toch blijkt het eind van de werkzaamheden in zicht en zal straks het bestemmingsverkeer weer soepeler de woningen kunnen bereiken…. De groenvoorziening van het Kinheimplein wordt door de gemeente nog verzorgd. Blij zijn de bewoners dubbele- en verhoogde trottoirbanden, zodat automobilisten hun voertuig niet meer op het toekomstige gras kunnen parkeren…..Een groot grasgazon gaat het niet worden. Daar is gewoon de ruimte niet voor. Kinderen hebben bij burgemeester Elbert Roest hun wens voor een speelobject neergelegd, bijvoorbeeld een degelijk geconstrueerde schommel. Vanwege het toekomstig grasgazonnetje moet wel de mogelijkheid worden gecreëerd, voor toegang van een grasmaaier. De maaiers kunnen de verhoogde trottoirband niet nemen. Maar sluit uw ogen en droom van hoe het worden gaat. Straks de gele keet weg, dan kunnen we de koetjes en schaapjes ook weer beter zien. Voor mij als Duijff mag ook het hek van de Dam…

 

 

Reacties