Uniek verjaarscadeau voor 100-jarige Bloemendaalse Hockeyclub HBS

Foto: Fotogafie Koen Suyk

Oud-voetbalprof Wim Kieft en zijn 10-jarige dochter Feline hebben woensdag 24 juni het eerste exemplaar in ontvangst genomen van een gloednieuw kinderboek. Het boek is opgedragen aan HBS ter ere van het 100-jarig bestaan van de Bloemendaalse hockeyclub.

Mixed Hockey Club Houdt Braef Standt is een hockeyclub uit Bloemendaal. Het ligt aan de voet van de Bloemendaalse duinen met het complex ‘Bleek en Berg’. HBS is een van de vele topclubs in Nederland. Zeker de jeugd van HBS speelt altijd in de hoogste regionen!

Het kinderboek De Berries

De Berries: het onmogelijke plan is het tweede – en los te lezen – deel in de populaire serie De Berries, geschreven door de Haarlemse kinderboekenschrijfster Annemarie van der Eem. “Ik wilde dit boek graag opdragen aan mijn club HBS. Een mooi cadeau voor het 100-jarig bestaan. En superleuk dat Feline, die op HBS hockeyt, het eerste exemplaar in ontvangst wilde nemen met haar vader. Zij is een hockeygek met een voetbalvader, net als de hoofdpersoon in De Berries.”

“Ik kom natuurlijk uit het voetbal”, aldus oud-topvoetballer Wim Kieft. “Door Feline kom ik nu vaak op de hockeyclub. HBS is een sociale en leuke club. Ze organiseren veel voor de kinderen.” Zijn dochter Feline lacht. “Vooral de feestjes op de club zijn leuk!” Ook de boekpresentatie was een klein – en coronaproof – feestje. “Ik heb deel 1 van De Berries al gelezen. Het is een heel leuk en grappig boek”, zegt Feline.  Kan ze iedereen aanraden De Berries te lezen? “Ja!”, klinkt het volmondig.

Speciale actie: schrijver aan de deur!

HBS en de Haarlemse kinderboekenwinkel Kiekeboek hebben een speciale jubileumactie. Woon je in de regio 023? En bestel je De Berries: het onmogelijke plan via kiekeboek.nl? Dan brengt schrijver Annemarie van der Eem het boek gesigneerd én persoonlijk op de fiets bij je langs. De bezorgkosten van € 3,50 gaan naar de HBS-jeugd. “Van het geld willen we een bijdrage leveren aan de aanleg van een hockeycourt”, aldus HBS-voorzitter Rob Litjens. “Op dit kleurrijke veldje is het mogelijk om allerlei technieken en spelvormen te trainen op een leuke, speelse manier. Het is geschikt voor de hele HBS jeugd.”

Bestellen: www.kiekeboek.nl 

Klik op foto voor uitvergroting Overhandiging van het eerste exemplaar van De Berries: het onmogelijke plan aan Wim Kieft en zijn dochter Feline op het veld van HBS (Fotogafie Koen Suyk).

 

Reacties