Wethouder blij met nieuwe programmagids Welzijn Bloemendaal

Foto: Welzijn Bloemendaal, aangeleverd

Bloemendaal – De nieuwe gids met het jaarprogramma van Welzijn Bloemendaal is uit. Elke deadline is spannend maar dit jaar was er een extra dimensie genaamd corona. Johan van Buren, directeur van Welzijn Bloemendaal, heeft er niet wakker van gelegen maar op het laatste moment toch nog het voorwoord aangepast.

‘Het in elkaar zetten van een goed programma vergt veel van de medewerkers’, zegt Van Buren.

‘Welke activiteiten bieden we aan, zijn er genoeg vrijwilligers, zijn de ruimten beschikbaar? Toen we bijna klaar waren met deze puzzel gooide corona alle stukjes overhoop. Niemand wist natuurlijk hoe de wereld er bij de start van het seizoen, in september, uit zou zien. Daarom is besloten de activiteiten zoveel mogelijk in stand te laten en een extra pagina op te nemen inzake corona’.

Wethouder Susanne De Roy van Zuidewijn-Rive is blij met het  programma en het aparte aanbod voor jongeren. Ze hoopt dat veel van de activiteiten, wellicht in aangepaste vorm, doorgang kunnen vinden: ‘Samen wandelen door de waterleidingduinen kan sneller dan zingen met het ‘Duin en Kruidkoor’. Het programma sluit volgens haar ook goed aan bij het gemeentelijke Beleidsplan Sociaal Domein: ‘Alle activiteiten draaien om elkaar ontmoeten en versterken, dat draagt bij aan onze doelstelling om vereenzaming terug te dringen en te voorkomen’.

De locaties waar de activiteiten binnen plaatsvinden zijn volgens de Roy van Zuidewijn ‘laagdrempelig’: ‘Dat bedoel ik letterlijk én figuurlijk. Bijvoorbeeld het Odensehuis in Overveen, Sociëteit Aerdenhout maar zeker ook de jeugdhonken zijn locaties die bekend zijn bij de mensen en waar men zonder schroom naar binnen kan stappen’.

Uiterlijk half augustus krijgt ieder huishouden in Bloemendaal de programmagids in de bus en staat het aanbod ook op de website.

Om op gepaste afstand te blijven krijgt de wethouder een uitvergroot exemplaar van de jaargids overhandigd. 

 

Cookieinstellingen