Rommel maandagavond door relschoppers Schalkwijk achtergelaten mede door goedwillende jongeren opgeruimd

Foto: Haarlem 105 Bas van der Schuit

De rommel die maandagavond door relschoppers in Schalkwijk werd achtergelaten werd mede door goedwillende jongeren opgeruimd.

Bron Haarlem 105:

Groepjes jongeren ruimen in Schalkwijk de troep op die maandagavond werd veroorzaakt door de relschoppers die flink hebben huisgehouden rond de Belgiëlaan in het Haarlemse stadsdeel. Daar sneuvelde onder andere een bushokje en de politie werd bekogeld met stenen. “Wij willen met de schoonmaak iets goeds doen en we hebben ook hulp aangeboden aan de supermarkt”, zegt Rick Grapendaal, hij komt uit de buurt. Er gaan geruchten dat er dinsdag opnieuw rellen zullen zijn op andere plaatsen in Haarlem. Onder andere Haarlem-Noord wordt genoemd. Op social media zoals Snapchat en Instagram gaan oproepen in de vorm van flyers rond, blijkt uit anonieme tips die binnenkwamen op de nieuwsredactie van Haarlem105.

Toen Rick aankwam zag bij al dat klasgenoten van een naastgelegen school de boel al aan het opruimen was.  “Ik vroeg of ik met ze mee mocht doen, dan hoefde ik mijn eigen bezem niet meer te pakken.”

Ook stichting Dock was ter plaatse: “Wij gaan de wijk in om steun te bieden aan buurtbewoners.”  Aldus Kaspar Jansen van Stichting Dock.

Een anonieme buurtbewoner vertelt nog: “Gisteravond rond half 8 werden er jongeren afgezet per auto in de Zwedenstraat. Het stond vol met auto’s. Het waren ook allemaal jongeren. Op een gegeven moment waren er zo’n honderd zwart geklede jongens in de straat die zich uiteindelijk verspreiden door de omgeving. De politie was er wel maar deed nog niets. Er stonden rijen politieauto’s klaar op de busbaan aan de Europaweg. Ik heb mijn auto gepakt en ben ergens anders gaan slapen.”

Cookieinstellingen