Fleurâge Residences Bloemendaal: positief door creatief

Foto: Fleurâge Residences, aangeleverd

Na alle corona-somberheid nam de directie van het Bloemendaalse Fleurâge Residences afgelopen februari het initiatief om bewust richting lichtheid en openheid te gaan – op weg naar de lente en de openheid door vaccinaties. Juist het samen aan een kunstwerk kunnen werken zou een prachtig symbool van het nieuwe begin kunnen worden.

Men vroeg de Haarlemse kunstenares Marja Ploeger mee te denken over het project. Marja, die elke woensdagochtend in de Villa van Fleurâge bewoners en dagcliënten schilderles geeft, liet zich op haar beurt inspireren door David Hockney – die tijdens de eerste lockdown de wereld een hart onder de riem stak met de gratis verspreiding van zijn kunstwerk ‘Do remember they can’t cancel the spring!’. Die heerlijk positieve remedie bleek ook te werken bij deze gezamenlijke kunstzinnige beleving. En met name door het beoogde samenwerken ontstond met de bewoners, medewerkers en vrijwilligers binnen twee maanden iets heel bijzonders: een groot kleurrijk werk van maar liefst    2,50 x 1,75 m, waaraan door ieder met veel plezier is gewerkt. Medewerkers leiden enthousiast de workshops, soms werd er zelfs thuis aan gewerkt. Collega Niels van de Technische Dienst voorzag het geheel van een op maat gemaakt grote lijst. In de Villa begon de lente dan ook met de onthulling van dit werk door een van de bewoners.

De kleurrijke collage van prachtige indrukken door vele handen kenmerkt het samenzijn en de  creativiteit. Het werk kreeg een prominente plaats, om steeds weer te herinneren aan de schoonheid die ook in deze tijd blijft. ’In de Villa begint de lente al met Hockney’

Cookieinstellingen