Monument Bankiers van het Verzet op Schoolvereniging Aerdenhout Bentveld (SAB)

Foto: Charles Duijff

Op vrijdagmiddag 21 mei 2021 vond een bijzondere ceremonie plaats aan de MR. H Enschedeweg 22 in Aerdenhout. Daar werd in de voortuin van de SAB een silhouet onthuld van een standbeeld van Waldemar en Gijs van Hall.

Dit kunstwerk, gemaakt door beeldend kunstenaar Frans van der Ven, verwijst naar een beeld ontworpen ter nagedachtenis aan de twee ‘Bankiers van het Verzet’, Waldemar en Gijs van Hall.

Maar waarom is dat beeldje op de SAB geplaatst? Het energieke bronzen beeld van de twee broers staat elders in Bloemendaal.

De vader van Wally en Gijs, Aat van Hall, is een van de oprichters van Schoolvereniging Aerdenhout-Bentveld. De school vindt het belangrijk om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen in onze geschiedenis en wil graag het rijke verleden koesteren. Vlak voor het nieuw onthulde beeldje treft u tussen het groen een informatiezuil over het stalen silhouetbeeld. (hieronder) Burgemeester Elbert Roest onthulde samen met Raymond Dufour het silhouet. Raymond is oud-SAB’er en kleinzoon van Aat van Hall (vader van Gijs en Wally) De bijeenkomst vond vanwege de huidige beperkingen in een kleine groep plaats. Maar geen zorgen, het beeld blijft er nog lang staan en iedereen is hierbij uitgenodigd om later dit jaar in dit mooie deel van Aerdenhout een kijkje te komen nemen. Hieronder het fraaie granieten monument bij het Kennemer Lyceum…..

Reacties

Cookieinstellingen