Beijneshal ingericht voor komst Oekraïense vluchtelingen

Foto: Google maps

De Beijneshal in het centrum van Haarlem is vrijdag ingericht voor de komst van groepen Oekraïense vluchtelingen. In de hal kunnen maximaal 200 vluchtelingen worden opgevangen. De verwachting is dat de hal de komende dagen in gebruik wordt genomen

Wie worden er opgevangen?

De groep vluchtelingen die wordt opgevangen is gemengd, van gezinnen met kinderen tot alleenstaanden.

Rode Kruis

De gemeente werkt met partnerorganisaties samen om de mensen in de hal op te vangen. Het Rode Kruis zet vrijwilligers in om de eerste opvang te doen. Met getrainde vrijwilligers bieden zij bijvoorbeeld een luisterend oor aan de vluchtelingen en een andere groep vrijwilligers, de zogenoemde ready-to-helpers, zullen bijvoorbeeld de mensen welkom heten en de weg wijzen.
Haarlemmers die willen helpen met de opvang in de Beijneshal kunnen zich bij het Rode Kruis opgeven via https://ready2help.rodekruis.nl/Aanmelden.

Haarlemmers die specifieke hulp willen bieden aan de vluchtelingen uit Oekraïne, bijvoorbeeld muziekles geven aan de kinderen of het vertalen van teksten in het Oekraïens, kunnen zich opgeven bij Haarlem Effect via [email protected]. Haarlem Effect inventariseert alle initiatieven uit de stad en vanuit dat overzicht wordt de hulp gekoppeld aan de organisatie of plek waar de hulp nodig is.

2.000 plekken nodig in regio Kennemerland

Het kabinet heeft aan alle gemeenten, via de veiligheidsregio’s, gevraagd om met spoed opvang te bieden voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Aan de regio Kennemerland is gevraagd minimaal 2.000 opvangplekken te vinden. Haarlem heeft de afgelopen dagen vluchtelingen op gevangen in hotelkamers in Haarlem. De Beijneshal komt daar nu als beschikbare locatie bij.

Cookieinstellingen