55+

Haarlem: Theoloog des Vaderlands geeft lezing, performance en dialoog

Foto: Charles Duijff

Op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur wordt ‘Profetenstemmen’ opgevoerd bij Stem in de Stad. Thomas Quartier, Theoloog des Vaderlands, speelt samen met Nick Everts deze lezing, performance en dialoog.

“Hoe klinken de profeten van de huidige tijd? In een tijd van crisis is deze vraag des te nijpender. Waar halen we het idealisme vandaan? Wat zijn de stemmen voor morgen die de wijsheid uit een
ver verleden vandaag hoorbaar maken?” Op vrijdag 7 oktober zal Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier (1972), monnik en hoogleraar, samen met Nick Everts in woord, geluid en beeld op zoek gaan naar profetenstemmen vandaag.

Lezing, performance en dialoog beloven een unieke avond.
Het woord ‘profeet’ kan in onze cultuur veel dingen betekenen. Iemand heeft een bepaalde uitstraling of een visie voor waar het in de samenleving naartoe moet. Maar profetenstemmen staan in de geschiedenis en in oude bronnen zoals de Bijbel nooit op zichzelf. Profeten spreken niet namens zichzelf maar ontvangen hun boodschap en hebben ook de gave om deze boodschap te articuleren. Hun wijsheid en charisma zijn een inspirerend appèl voor andere mensen in hun omgeving en dwars door de geschiedenis heen. ‘Mijn levensstijl is honderd procent zoeken. Maar ik kan ook fel en uitgesproken zijn’, aldus de Benedictijner monnik Thomas Quartier.

Datum: vrijdag 7 oktober 2022
Tijd: 19.30 uur inloop. 20.00 uur start programma
Kosten: Gratis

Locatie: Aanloopcentrum Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22, Haarlem
Bestel uw gratis kaartje voor 7 oktober via (klik op welkom bij Stem in de Stad)

Welkom bij Stem in de Stad

Stem in de Stad is opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer, hij creëerde een bruisende en veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare Haarlemmers die het moeilijk hebben en die niet altijd gehoord of gezien worden. Stem in de Stad is al 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad die het christelijk
oecumenische denken als bron hanteert. Stem in de Stad voert wekelijks met 10 medewerkers en 140 vrijwilligers verschillende programma’s uit, variërend van begeleiding van mensen in psychische nood tot een maaltijd voor dak- en thuisloze mensen, ondersteuning aan ongedocumenteerden op hun tocht naar hun nieuwe bestaan en aandacht voor eenzame mensen. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem in de Stad.

Cookieinstellingen