Haarlemse Santarun: 1500 Santa’s rennen door binnenstad Haarlem

HAARLEM – In 2019 was het voor het laatst dat ruim 1500 ‘Kerstmannen’ hardlopend door straten van Haarlem renden. Op vrijdagavond 16 december is het eindelijk weer zover: dan gaat voor de 7e keer de Haarlemse Santarun van start.

Honderden, misschien wel duizenden deelnemers lopen, wandelen, rennen de 3 kilometer lange funrun door de Haarlemse binnenstad. Vrolijk uitgedost als kerstmannen of -vrouwen, engeltjes, rendieren en kerstbomen. Zij nemen niet alleen deel om zelf een gezellige avond te hebben. Lopers en sponsoren dragen door hun deelname bij aan het verminderen van kinderarmoede in Kennemerland.

Door de crises in de wereld is voor veel gezinnen in Haarlem en omgeving een zeer moeilijke financiële situatie ontstaan. Vooral kinderen worden hier de dupe van. Daarom gaat de netto opbrengst van de SantaRun Haarlem volledig naar goede doelen, die kinderen in armoede ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat dit goed gecoördineerd gebeurt, werken we samen met de Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede.

Haarlem rent voor Haarlem: samen tegen kinderarmoede

SantaRun Haarlem is een jaarlijks evenement van Rotaryclub Haarlem Kennemerland zoveel mogelijk donaties, sponsorgeld en giften worden ingezameld om kinderarmoede te verminderen.

Wanneer: Vrijdag 16 december

  • 19:00u            Gezamenlijke warming-up op de Grote Markt
  • 19:30u            Start SantaRun

Informatie en inschrijven: https://santarunhaarlem.nl/.

Cookieinstellingen