Open Podium Vogelenzang vol muzikale verbinding

Foto: aangeleverd voor publicatie

Afgelopen vrijdag 21 april 2023 was in Dorpshuis Vogelenzang het tweede open podium, georganiseerd voor amateurmusici uit de omgeving. Dit concept levert een heel leuk succes, met veel muzikale ontmoetingen en – verbindingen. Ook in juni is er weer een podium!

Het is een particulier initiatief, dat enthousiast wordt gefaciliteerd door het Dorpshuis. Heel fijn, want in de omgeving bestaan weinig laagdrempelige mogelijkheden om te musiceren.

Er werd vrijdag piano gespeeld, een klarinetgroep speelde Mozart, op een prachtige dwarsfluit klonk Ierse volksmuziek én er was jazz.

Na de pauze was er alle ruimte voor samenspel en voor improviseren. Het tweede open podium dat afgelopen vrijdag in het Dorpshuis Vogelenzang werd gehouden was, net als het eerste in maart, een leuk succes.

Het leidde tot mooie ontmoetingen en onderlinge inspiratie. Een toeschouwer die voor het eerst kwam, ging na afloop blij naar huis en wist: ‘ik wil in een koor gaan zingen’.

De deelneemster die piano speelde keek na de pauze vol interesse naar de verrichtingen van de ervaren drummer en haalde tal van tips op. Handig, want zij speelt namelijk ook slagwerk in een klein orkest. Anderen vroegen de fluitist de hemd van het lijf over de bijzondere dwarsfluit. Vogelenzanger Harry Verhoeve tot slot, die de avond perfect technisch begeleidde, daagde de toehoorders uit eens goed naar zijn pentatonische toonladder op de gitaar te luisteren: “Als je die onder de knie hebt kan je echt héél veel muziek maken.”

Het Open Podium staat open voor alle muziekamateurs, alle niveaus en alle muziekstijlen. Behalve familie, vrienden en kat-uit-de-boomkijkende muziekmakers is er geen publiek bij. Dit om de drempel om op te treden zo laag mogelijk te houden. Het open podium is een particulier initiatief dat direct werd omarmd door het Dorpshuis.

Het volgende open podium

Het volgende podium is op vrijdagavond 23 juni, vanaf 19.30 uur (jongste deelnemers eerst). Deelname is gratis. Meer informatie zie de website van het Dorpshuis Vogelenzang. KLIK HIER voor de website van het Dorpshuis Vogelenzang

Cookieinstellingen