Honderden kitesurfers ‘Hoek tot Helder’ van start voor iconische tocht van 130 kilometer

Foto: Mike Zegwaard

NOORDZEEKUST – Zojuist zijn ruim 500 kitesurfers uit binnen- en buitenland begonnen aan hun titanentocht Hoek tot Helder langs 130 kilometer Noordzeekust, waaronder ook de stranden van Kennemerland. Met deze langste eendaagse kitesurftocht ter wereld halen de kitesurfers geld op voor de Hartstichting.

“Het ziet er naar uit dat we vandaag de magische grens van 1 miljoen euro halen”, zegt bedenker en organisator Martijn van Dijk van Stichting Kite 4 Charity. Dat zou opnieuw en record betekenen voor dit iconische evenement. Dit jaar was het aantal maximum aantal deelnemers al binnen 1 minuut bereikt. De spectaculaire beelden van het event zijn straks vanaf 10:00 uur live te volgen via een livestream.
Sven Kramer
De titanenstrijd langs een klotsende Noordzee vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen van de kiters die hiervoor maanden hebben getraind. Dit jaar waagt ook meervoudig olympisch, wereld en europees schaatskampioen Sven Kramer zich voor het eerst aan deze barre kitesurftocht. “Voor mij is het persoonlijk een spannende nieuwe uitdaging, maar het belangrijkste is om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor de Hartstichting”, zegt Kramer over zijn eerste deelname. Ook eerdere deelnemers als presentator Beau van Erven Dorens en olympisch schaatskampioen Mark Tuitert verschijnen weer aan de start.Baanbrekend onderzoek
Volgens directeur Hans Snijder van de Hartstichting is Hoek tot Helder één van de belangrijkste evenementen voor de Hartstichting. “Het is op voorhand al het meest opwindende event”, aldus Snijder. “Hulde aan al die deelnemers die deze ongelooflijk zware tocht aandurven. Dankzij hun prestatie kunnen we als Hartstichting een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen.”

Cookieinstellingen