Bezoekers R.K. Kerk Overveen hebben zondag 10 december van prachtig Kerstconcert kunnen genieten

Zondagmiddag 10 december jl. vond in de R.K. Kerk te Overveen een gevarieerd- en indrukwekkend Kerstconcert plaats.

Foto’s en openingsfilmpje Charles Duijff

Het concert werd verzorgd door het Bloemendaalse mannenkoor Flowerdale Boys Choir, alsmede het eveneens uit Bloemendaal afkomstige dameskoor MaaiLadies. Dirigent en pianist is Tamir Chasson (hieronder)Het werd een groot succes! Positieve reacties ‘gonzen’ door Bloemendaal en omgeving!

Behalve beide koren gaven twee fantastische vocalisten acte de présence: Antonia Dunjko sopraan en Amit Yungman countertenor.
Een countertenor is een mannelijke zanger die zijn kopstem gebruikt om alt- of sopraanpartijen te kunnen zingen. Amit doet dat weergaloos. Hieronder Antonia en vervolgens Amit en bassistHet concert, zorgde voor een bomvolle kerk. Ruim voor aanvang zochten vele belangstellenden een felbegeerde plaats. Ook het koor, bij het orgel, was gevuld.

Voorafgaand aan het concertonderdeel het Gloria in D van ‘Antonio Vivaldi, dat een half uur in beslag nam, werd repertoire ten gehore gebracht van o.a. Henry Purcell en Mary Even, Leonard Bernstein en Sergei Rachmaninov.

Nadat het Gloria van Antonio Vivaldi was voltooid vond een samenzang plaats van bekende Christmas songs. De meeste aanwezigen zongen uit volle borst mee met beide koren en solisten.

Na afloop was in de kerk gelegenheid elkaar te ontmoeten onder genot van een drankje.

De organisatie van dit prachtige concert zorgde met de uitvoerende zangers, zangeressen en musici passioneel voor onderlinge verbinding, waaraan in de huidige wereld vol oorlog en rampspoed zo’n grote behoefte bestaat. Voor herhaling vatbaar dus.

Cookieinstellingen