Dorpskerk Bloemendaal: Jong & Ouddienst 4 februari 2024

Foto: aangeleverd v publicatie

Zondag 4 februari om 10.00 uur organiseert Dorspkerk Bloemendaal een dienst voor Jong & Oud. Een dienst voor en met gemeenteleden, Bloemendalers en buitenlui van alle leeftijden waar het verhaal over Gideon centraal staat.

Een feestelijke, theatrale viering met Frank Jacobs als Gideon, een bijdrage van de tieners en singer-songwriter Raoul Michel met nieuwe liedjes. Iedereen is welkom: kinderen, tieners, twintigers, dertigers, ouders en grootouders! De Dorpskerk nodigt iedereen uit!

Wees niet bang, maar dapper. Wees niet sterk, maar slim!

Iedereen is wel eens bang. De een misschien wat meer dan de ander, maar leven zonder angst bestaat niet. Je kunt bang zijn voor een spreekbeurt, voor het donker of het oordeel van anderen. Je kunt bang zijn voor mensen in het algemeen, ziekte, oorlog of de dood. En wat helpt dan om daarmee om te gaan? Wat helpt om dapper te worden?

In het bijbelse verhaal over Gideon is sprake van angst omdat zijn volk regelmatig overvallen wordt door de Midjanieten. Ze stelen geld, verbranden het graan op de akkers. Ze doden niet alleen soldaten maar ook vrouwen en kinderen. Op een dag komt er een engel bij Gideon die hem een dappere held noemt. En het gekke is: dan wordt hij het ook! Gideon gaat de strijd aan met de vijand. Niet door sterk te zijn, maar slim. Niet met wapens, maar met licht en geluid. Gideon en zijn dappere bende winnen – niet met harde, maar met zachte krachten.

Zondag 4 februari Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1 Bloemendaal
Start 10.00 uur, tot 11.00 uur aansluitend koffie en koek
Voorganger ds. Jessa vd Vaart
Crèche 0-4 jaar
Opvang voor kleuters

Cookieinstellingen