Ensembles Conservatorium in Koetshuis Kasteel Keukenhof

Foto: Aangeleverd

LISSE – Op dinsdag 14 mei treden in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof twee ensembles van het Koninklijk Conservatorium Den Haag op: Duo Fluitello en het Ibero Duo.

Duo Fluitello wordt gevormd door de Letse fluitiste Alise Anna Alksne en de Servisch-Amerikaanse cellist Luka Stefanovic. Zij spelen muziek van Handel, W.F. Bach, Beethoven en J.S. Bach.

Luka is vooral geïnteresseerd in de historische uitvoeringspraktijk en tegelijkertijd is hij succesvol met kamermuziek op de moderne cello in strijkkwartetten en pianotrio’s. Alise Anna is een gepassioneerd orkestmuzikant. Ook maakte ze deel uit van een fluitkwartet en ensembles met de accordeon en de kokle (het Letse nationale (tokkel)instrument. Duo Fluitello zet zich in om het repertoire voor deze combinatie van instrumenten te verbreden.

Pablo García Valles (piano) en Miguel Paredes Ramos (klarinet) vormen het Ibero Duo. Op hun programma staat muziek van Chausson,  Poulenc,  Lutoslawski en Kovács. Pablo studeerde klarinet en piano aan het conservatorium in Almansa. Hij vervolgde zijn studie piano en klavecimbel aan het conservatorium van Aragon. Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij David Kuyken en Fabio Bonizzoni. Als solist trad hij op bij het CSMA Symfonisch Orkest en het Spaans Nationaal Jeugd Orkest. Miguel speelt klarinet sinds hij acht jaar was. Hij studeerde aan de conservatoria van Covilhã en Porto. Hij begon zijn master-opleiding in 2023 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Annelien van Wauwe en Davide Lattuada. Miguel is regelmatig prijswinnaar in meerdere Spaanse en Portugese competities.

Cookieinstellingen