Dominee Ad van Nieuwpoort uit Bloemendaal speelt de hoofdrol in aangrijpende documentaire-film

Zondagmiddag 14 mei 2017 ging in bioscoop Pathé in Haarlem de prachtige documentairefilm  ‘Hier Ben Ik’  in premiere.  Deze bijzondere docu-film van Sarah Vos en Sander Snoep laat de geestelijke dilemma’s van de moderne samenleving zien.  Ik vind dat je deze film niet zou mogen missen!

Deze premiere zorgde voor een nagenoeg uitverkochte zaal…
Onderaan dit artikel treft u het overzicht van de plaatsen,  datums en locaties waar de film de komende tijd te bewonderen zal zijn.  Ik zeg met opzet bewonderen,  want ik heb genoten van deze documentaire die mij bovendien diverse malen tijdens de ca. anderhalf uur durende voorstelling oprecht heeft ontroerd.  Hieronder (links) Sarah Vos  (Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten)en Sander Snoep tijdens de premiere
De film vertoont geen doorlopend verhaal en wordt niet door iemand van commentaar voorzien (voice-over)   Het leven van ons allen is het doorlopende verhaal met dagelijks veel van onze routinematige zaken,  maar ook vol van emotionele gebeurtenissen.  Vreugde en verdriet….  echtscheiding,  een trouwerij,  geboorte en de dood….    Zo herkenbaar allemaal en dat maakt deze documentaire eigenlijk een verhaal over jezelf:   Jij zou zomaar zelf acteur in de film kunnen zijn….  Geen enkele moeite om deze aangrijpende documentaire ‘in één adem’ uit te zien,  zoals je ook een mooi boek ‘in één adem uit wilt lezen…  Dominee Ad van Nieuwpoort 
‘Wij zijn volgens mij de tuin kwijt in onze samenleving’  zegt Ad van Nieuwpoort in de film.   In de film spreekt hij deze woorden vanaf de kansel in de prachtige Dorpskerk van Bloemendaal.   Ad speelt niet voor niets de hoofdrol.  Hij tracht de medemens in zijn jachtend bestaan te steunen en biedt waar hij kan een luisteren oor.   Dat maakt dat ook hij zelf te maken heeft met een druk- en bovendien ambitieus leven en de gevolgen daarvan voor zijn gezin als echtgenoot en vader.   Ook Ad’s eigen vader speelt een rol in de film.   De gemeente Bloemendaal is bij uitstek een gemeente met een ruime- en mooi ingerichte infrastructuur,  met grote huizen en prachtige villa’s.  Dat biedt echter geen garantie voor een uitsluitend gelukkig bestaan.   Ad van Nieuwpoort wil mensen niet per sé dicteren hoe ze moeten leven.  In een tijd waarin religie steeds verder van ons af lijkt te geraken,  is Ad opzoek naar oude teksten in de bijbel,  waaruit blijkt dat levensvraagstukken zoals we die vandaag de dag kennen eigenlijk van alle tijden blijken te zijn.   Met dat inzicht probeert hij mensen bij te staan en kracht te geven om verder te kunnen.
Hieronder de Dorpskerk van Bloemendaal    ‘Wij zijn volgens mij de tuin kwijt in onze samenleving’   Rond de kerk waarin Ad predikt in elk geval wel een mooi aangelegde tuin.  Maar de mooiste tuin ligt,  zo heb ik ervaren,  in het hart van de dominee.  In een wereld waarin overal brandhaarden woeden,  waar vluchtelingen op zee verdrinken en waar we soms angstig zijn voor onze veiligheid probeert hij zijn medemens steun te bieden en (zo belangrijk) een luisterend oor te bieden waar hij kan.  Chapeau voor hem en natuurlijk voor alle betrokkenen bij het maken van deze,  ik zeg het nogmaals,  prachtige documentaire. MIS HEM NIET! Tijdens de premiere op zondag 14 mei 2017 heeft de redacteur van Bloemendaal.nieuws.nl vele foto’s gemaakt.  Hieronder een paar voorbeelden.   Deze foto’s kunt u terugvinden op de Facebook-pagina van Charles Duijff fotografie.   Na de informatie over de datums en locaties waar de film ‘Hier ben ik’ wordt vertoond treft u een website-link naar deze pagina.
Amersfoort, De Lieve Vrouw, vanaf 11 mei
Amsterdam, Het Ketelhuis, vanaf 11 mei
Apeldoorn, Filmtheater Gigant, vanaf 11 mei
Arnhem, Focus Filmtheater, 13 en 20 mei
Bergen, Filmtheater Cinebergen, vanaf 22 juni
Breda, Chassé Cinema, vanaf 11 mei
Bussum, Filmhuis Bussum, vanaf 11 mei
Den Bosch, Verkadefabriek, vanaf 11 mei
Den Haag, Filmhuis Den Haag, vanaf 11 mei
Deventer, Filmhuis de Keizer, vanaf 18 mei
Drachten, Filmhuis de Lawei, 1 en 2 juni
Ede, Filmhuis Cultura, n.t.b.
Eindhoven, Natlab, vanaf 11 mei
Enschede, Concordia Film, vanaf 11 mei
Groningen, Groninger Forum, 31 mei
Haarlem, Filmschuur, 14 mei
Helmond, Cacaofabriek, vanaf 11 mei
Hilversum, Filmtheater Hilversum, 14, 16 en 19 mei
Hoorn, Cinema Oostereiland, vanaf 11 mei
Houten, Film Aan de Slinger, 11 juni
Leeuwarden, Slieker Film, 1 juni
Leiden, Trianon, vanaf 11 mei
Maastricht, Lumière Cinema, vanaf 1 juni
Middelburg, Cinema Middelburg, vanaf 18 mei
Nijmegen, LUX, vanaf 11 mei
Rotterdam, LantarenVenster, vanaf 11 mei
Utrecht, Filmtheater ’t Hoogt, 3 juni
Waalwijk, Theater de Leest, 12 en 14 juni
Woerden, AnnexCinema, 23 mei
Zwolle, Filmtheater Fraterhuis, vanaf 11 mei
Cookieinstellingen