Street Art Zandvoort 2024: nieuw cultureel evenement in Noord-Hollandse badplaats

Foto: Aangeleverd

ZANDVOORT – In de zomer van 2024 start een nieuw fenomeen in Zandvoort: Street Art Zandvoort. Dit nieuwe cultureel evenement geldt als artistiek statement in de openbare ruimte van Zandvoort.

De afgelopen jaren was het EK zandsculpturen een groot cultureel evenement in Zandvoort. Het zorgde jaarlijks voor vele bezoekers en culturele naamsbekendheid voor Zandvoort. Met Street Art Zandvoort wordt deze lijn voortgezet. Net zoals het vervaardigen van zandsculpturen is het vervaardigen van graffiti of straatkunst uniek.

De Street Art organisatie heeft een selectie van nationale (en internationaal bekende) kunstenaars gemaakt. Op verschillende plekken in de openbare ruimte in Zandvoort gaan vanaf eind juni zeven Street Art kunstenaars aan het werk. Elke kunstenaar zal naar eigen interpretatie en ontwerp een ‘monument’ creëren.

Elk van deze monumenten zal een link leggen naar Zandvoort en de skills van de kunstenaar op de specifieke locatie. De creaties zijn vanaf juli te bekijken, o.a. via een gratis tour.Voor een breed publiek
Het doel is om een breed publiek, van jong tot oud, te attenderen op de straatkunst rondom ons. Door deze indrukwekkende beelden met museale uitstraling kan het brede publiek op een laagdrempelige wijze van cultuur genieten.

In Zandvoort zijn er nu al op verschillende plekken murals te bewonderen, zoals de vier onderdoorgangen langs o.a. de Thorbeckestraat en op gebouwen. Tijdens Street Art Zandvoort wordt het aanbod van deze kunstvorm uitgebreid naar verschillende toonaangevende gebouwen en het artistieke deel van South Beach.

Tentoonstelling en buitenexpositie
Van 5 juli tot 1 september wordt er een tentoonstelling aan toegevoegd in het Zandvoort Museum en is er op de boulevard van Zandvoort een buitenexpositie van het Moco museum Amsterdam. De opening van Street Art Zandvoort buiten is gepland op vrijdag 5 juli om 15.00 uur, zodra alle murals zijn opgeleverd. Locatie: Burgemeester Van Fenemaplein.

Street Art Zandvoort wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zandvoort, het Holland Casinofonds en het Innovatiefonds Zandvoort.

Cookieinstellingen