Hakim in ‘dienst met theater’ in Dorpskerk Bloemendaal

24 jun , 15:11 Algemeen
image001
BLOEMENDAAL - Op zondag 30 juni vindt in de Dorpskerk van Bloemendaal een kerkdienst met theater plaats voor grote en kleine mensen van 0-100 jaar oud. Sesamstraat-icoon Hakim beeldt het verhaal over ‘de verloren zoon’ uit en de Haarlemse singer-songwriter Raoul Michel speelt een aantal speciaal voor de gelegenheid geschreven liedjes. Voorganger is ds. Jessa van der Vaart. De dienst is vrij toegankelijk voor iedereen
We horen het verhaal van ‘De Verloren Zoon’ over twee zoon van een vader. De een heeft lef, is altijd kwijt en wil op avontuur. De ander is braaf, trouw en blijft het liefst lekker thuis. De vader houdt van allebei zijn kinderen evenveel. Maar wat vinden zij eigenlijk van elkaar? Theatermaker Hakim, bekend als mimespeler zal het verhaal verbeelden dat ds. Jessa van der Vaart vertelt. Organist Agnes van Bekkum en singer-songwriter Raoul Michel verzorgen de muzikale omlijsting.
Na de dienst is er koffie en limonade in de kerktuin. De dienst is vrij toegankelijk, ook voor wie nooit in de kerk komt.
Open Kerk
Onder de noemer ‘Open Kerk’ organiseert Dorpskerk Bloemendaal activiteiten voor inwoners van de gemeente Bloemendaal, Overveen en Haarlemmers. De Dorpskerk wil laten zien dat de kerk midden in de maatschappij staat. De Dienst voor Jong & Oud is een van deze activiteiten. Later dit jaar staat ‘twee keer denken’, een gesprekmiddag met filosoof Marjan Slob en de predikant van de Dorpskerk Jessa van der Vaart op de agenda, een Vriendendienst (6 oktober) en Kerstmis op het Kerkplein (24 december) waar ook veel Haarlemmers op af komen.
  • Dienst voor Jong & Oud op zondag 30 juni van 10.00-11.00
  • Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1, Bloemendaal
  • Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
  • www.kerkpleinbloemendaal.nl .