Voetbal in de regio: de finale van de Telstar Streetleague werd in Velsen gespeeld

Foto: Charles Duijff

Vrijdag 13 oktober was het eindelijk zover: de spannende finale van de Telstar Streetleague. Voorafgaand aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht werd de finaleronde gespeeld van de Telstar Street League 2017, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar. In juni en juli zijn er op trapveldjes in de diverse wijken voorrondes gehouden, op 13 oktober troffen de beste teams elkaar in de eindronde in het Rabobank IJmond stadion.

Vooraf aan de wedstrijden pauzeerden de teams voor een gezamenlijke foto. Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten Bij de jongens streden de volgende vier teams om de mooie “cup met de oren”:
Liduina Lions (1e Haarlem-noord), Atlas Lions (1e Homburg), Binnen Hengelen (2e Homburg) en Velsen Stieren (1e Velsen-noord).
Bij de meiden waren het de volgende twee teams, die de strijd met elkaar aangingen: Unicorn Power tegen Girl Power! Een aantal wedstrijden werden gespeeld in een afgebakend deel van het Telstar-veld en duurden slechts 10 minuten per wedstrijd. De teams gingen er fanatiek tegenaan. Zowel de jongens als de meisjes toonden enthousiast hun inzet en voetbalkwaliteit. Hieronder: GOAL !Het Telstarstadion kleurde door de ondergaande zon nu en dan prachtig op. Wat cool om hier te kunnen spelen!! In de avond brak de bewolking zo nu en dan…De finale van de Telstar Streetleague wordt overigens altijd gespeeld in het Rabobank IJmond Stadion.
De wedstrijden begonnen om 17:00 uur en duurden tot 19:00 uur. De prijsuitreiking vond om 19:40 uur plaats, net iets voor aanvang van de wedstrijd van Telstar. De beste speler van de jongens werd de in november 13-jarige Ivan Sonneveld (EDO)
Tot best spelend meisje werd uitgeroepen Tamela Hamouchi (hoop dat de naam juist is geschreven)De prijzen werden uitgereikt door mevrouw Baerveldt, wethouder Sport van de gemeente Velsen en door de heer Mussel, directeur van Van Mossel Peugeot. (hieronder de trofeeën)Winnaars team jongens: DE ATLAS LIONS !! Zij wonnen met 6-0 volgens een van de team leden Voor winst van de dames is natuurlijk echte GIRL POWER nodig. (naam van het winnende meisjes-team) Als ik goed ben geïnformeerd was de totale eindstand 4-1Er waren vier voorrondes: in IJmuiden-Zeewijk, Haarlem-Noord, IJmuiden-Homburgstraat en Velsen-Noord. Er werd sportief gespeeld bij alle voorrondes. Bovendien werd dit alles in goede banen geleid door diverse spelers van Telstar; elke voorronde waren er twee spelers die de wedstrijden floten. Dit leverde uiteindelijk vier jongensteams en twee meidenteams op voor de finale.

Voor nog meer foto’s zie ook

Kennemerland jeugd-voetballand dankzij Cruyff-Courts

Cookieinstellingen