Burgemeester Elbert Roest plaatst de plaquette van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) met een derde ster aan de muur bij Albert Heijn

Foto: Charles Duijff

Vandaag heeft Burgemeester Elbert Roest de plaquette van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) met een derde ster opgehangen aan de muur bij Albert Heijn. Vooraf aan dit gebeuren was er een gezellig- en informatief samenzijn bij gastheer Anton Tielen in cafe Het Hemeltje, waarbij de nieuwe burgemeester van Bloemendaal, de heer Elbert Roest, werd geïnformeerd omtrent de activiteiten van de winkeliersvereniging en alle overige instanties die actief zijn en samenwerken binnen de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Burgemeester Roest is zeer tevreden over het functioneren van de werkgroep KVO en onderschrijft dat samenwerking tussen alle partijen van groot belang is voor het behoud van de gezellige winkelstraat in Bloemendaal-dorp. Hij geeft aan als burgervader zoveel mogelijk met de bewoners van onze mooie gemeente in contact te willen zijn en blijven. Hij rekent tot één van zijn belangrijkste taken het verbinden van personen en instanties en zet zich sinds dag 1 van zijn burgemeesterschap daarvoor in. De leden van de werkgroep KVO werden in het Hemeltje allen met de welverdiende 3-ster in het zonnetje gezet. (klik op onderstaande foto voor vergroting)De Bloemendaalse winkelstraat krijgt deze derde ster van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voor de kwaliteit van de veiligheid in de winkelstraat en het plan dat gemaakt is om die veiligheid nog verder te vergroten. Dit plan met zijn acties is gemaakt door de werkgroep KVO. Ondernemers, politie, brandweer, de gemeente (buitendienst- en beleidsmedewerkers) en het CCV werken samen aan een winkelgebied waar het veilig en fijn is om te zijn voor jong en oud. Voor de bescherming van de voetgangers is er al een plantenbak geplaatst, die de parkerende busjes moet tegenhouden op het trottoir.  Er zijn paaltjes neergezet en verkeersborden zijn gerepareerd. De brandveiligheid van het dorp is verbeterd door verplaatsing van de brandkraan op het Kerkplein. Die lag onder een parkeerplaats en ligt nu voor het Hofje Van Stoel. Daardoor kan de brandweer nu altijd bij het bluswater en is de parkeerplaats behouden. De winkelstraat is in het voorjaar extra schoongemaakt door de gemeente, ondernemers en bewoners samen en voordat de bloembaskets werden opgehangen zijn ook de lantaarnpalen schoongespoten. Ondernemers hebben extra aandacht voor hun oudere-, eenzame-, of dementerende klanten. Medewerkers van Albert Heijn hebben daarvoor ook een cursus gevolgd en de toegankelijkheid van de winkelstraat heeft voortdurend de aandacht. In het plan staan not tal val acties om de komende jaren te gaan uitvoeren. De kracht van de werkgroep KVO zit in de samenwerking van al deze partijen. Zo wordt de winkelstraat een gebied waar het fijn is om te zijn voor jong en oud om boodschappen te doen, anderen te ontmoeten, een drankje te drinken en een hapje te eten.

De burgemeester bevestigde persoonlijk en met trots de plaquette aan de gevel bij Albert Heijn.


Reacties