Engeltjes van God bezoeken Bloemendaal (als bewijs gefilmd)

Foto: Charles Duijff

U denkt ‘ze bestaan niet?’ Welnu ik kan u het tegendeel verzekeren, ze waren in grote aantallen aanwezig in de Dorpskerk van Bloemendaal op Kerstavond de 24e december 2017… (zie ook filmpje verderop in dit artikel) Ik heb mijn best voor u gedaan vast een aardig voorproefje te geven. Later meer film en foto’s in een deel II…. Geniet er van….

De redactie van Bloemendaal.nieuws.nl bezocht ’s avonds rond 19.00 uur de Dorpskerk van Bloemendaal. Er was een gezellige drukte en ik besloot eerst maar eens de tuin rond de kerk te verkennen. Wat een unieke belevenis viel mij ten deel…daar waren ze echt…de drie Koningen, die wellicht net als ik op zoek waren naar de stal….Nou ja, drie koningen…nooit geweten dat twee ervan eigenlijk koningin blijken te zijn. Klik vooral op onderstaande foto’s waardoor ze worden vergroot!Drie wijzen uit het oosten, dit keer ten zuiden van de kerk op wacht. Spannende dingen die stonden te gebeuren. Ze waren dus niet alleen wijs, maar ook opgewonden en mij maakten ze niet(s) wijs…Ik had al wat Engeltjes zien ronddwalen. ‘Gaat het dan werkelijk gebeuren’, vroeg ik. ‘Mag ik even in de kerk kijken of daar wellicht al iets gebeurt?’ Met camera kwam ik binnen in de romantische Dorpskerk en……het Engelenkoor was aan het repeteren voor een unieke voorstelling die al heel vlug zou plaatsvinden…. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vochtige ogen kreeg en even moest slikken toen ik al die stralende- en opgewonden gezichtjes zag. Onmiddellijk schoten de beelden door me heen van al die kinderen in oorlogslanden. Ad van Nieuwpoort benadrukt het in zijn Kerst- en Nieuwjaarsgroet (zie filmpje). Wat leven we toch in een prachtig land en geweldige gemeente… Zelfs in de Amerikaanse media wordt daarover geschreven vertelt Ad.  Deze kerk, waarin hij voorganger is leent zich bij uitstek voor dit prachtige gebeuren…..De Engeltjes van God werden natuurlijk bijgestaan door volwassen Engelen, een titel die gelukkig de meeste ouders met trots mogen dragen…. Nog even snel een foto tijdens de repetitie….Wat ging er allemaal gebeuren? De aanwezige kinderen en ouders buiten zouden met lichtjes rond de kerk wandelen en in groepjes ook de kerk bezoeken voor een optreden van de Engeltjes van God. De drie wijzen uit het oosten bepaalden met wijsheid hoe groot de groep mocht zijn die steeds naar binnen mocht. Het zou voor iedereen een ‘Droomvlucht’ ter been worden……….Eenmaal binnen werden de bezoekers getrakteerd op een fantastisch optreden. (Het filmpje hierna geeft daarvan een passende indruk)

Voor de fotograaf werd het een extra uitdaging om in de donkere kerkruimte toch wat aardige filmfragmenten en foto’s vast te leggen. Oordeelt u niet te streng. (Hieronder nog twee Engelen, de rechtse Engel Leroy, zoon van de fotograaf)  Na afloop van het optreden van de Engeltjes van God buiten verder genoten van alles wat werd georganiseerd voor jong en oud met complimenten aan alle organisatoren! Allereerst kwamen de herders op mijn pad….het was avond, dus ‘ze lagen (nog) niet bij nacht in het veld’Ze hielden wel getrouwe de wachte…en hadden hun schaapjes geteld….Eindelijk ook de stal met Maria en Jozef gevonden…ik niet alleen trouwens….Wel een beetje lui die Jozef hoor…maar ja, hij blijkt ook behoorlijk aan de weg te timmeren…. Op het grote podium de voorbereiding voor de samenzang Onder de belangstellende ook burgemeester Elbert Roest, nog maar pas burgervader van Bloemendaal en veel nabij zijn burgers…. Tja en dat valt natuurlijk op bij een van de Hoofdengelen…..Huisarts Koos Noordeloos (hieronder) ook van de partij met een ‘gezonde’ kijk op muziek maken en samenzang……Fotograaf en filmer Charles Duijff wenst u fijne feestdagen en alle goeds voor 2017

Engeltjes van God in Bloemendaal deel II met filmpje

Cookieinstellingen