Bloemendaal heeft nieuw college en partijen bereiken coalitieakkoord

Foto: Charles Duijff
Donderdagavond 7 juni 2018 werden drie Bloemendaalse wethouders, waarvan twee nieuwkomers geïnstalleerd door burgemeester Elbert Roest. De wethouders zijn Nico Heijink (VVD), Susanne de Roy van Zuidewijn – Rive (CDA) en Henk Wijkhuisen (D66).
De redactie van Bloemendaal.nieuws.nl filmde de beëdiging. Dit filmpje verschijnt vrijdag later op de dag op de website van Bloemendaal.nieuws.nl evenals vele foto’s van deze openbare raadsvergadering.
De VVD, het CDA en D66 hebben een coalitieakkoord bereikt. Het akkoord, met als titel ‘Maatwerk voor de toekomst (927 KB)’ beschrijft de bestuurlijke speerpunten voor de komende jaren.  In de Raadsvergadering van 7 juni werd het coalitieakkoord met de gemeenteraad besproken. Meer daarover binnenkort in het artikel waarin ook het filmpje wordt gepubliceerd.

 

De coalitiepartijen staan de komende jaren voor kwaliteit, openheid, zelfstandigheid en integriteit als kernwaarden voor het bestuur van de gemeente. Samen met de lokale samenleving en andere partijen uit de gemeenteraad wil de nieuwe coalitie verder vorm geven aan de uitvoering van het akkoord. Het nieuwe college zal op basis van het coalitieakkoord een collegeprogramma gaan opstellen.

Cookieinstellingen