Zonder de liefde ben je nergens, waar ook ter wereld je verblijft

Foto: Charles Duijff

In een zonovergoten openluchttheater Caprera, omgeven door prachtige natuur werd zondag 9 juni het Pinksterfeest gevierd. Deze viering gaat uit van de Lokale Raad van Kerken in Bloemendaal. De redactie van Nieuws.nl laat u -eveneens met liefde- nog even meegenieten van wat u heeft gemist wanneer u er niet bij kon zijn.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op foto’s voor uitvergroting)Bekijk vooral ook de filmfragmenten in dit artikel. U activeert ze door op het pijltje midden in de afbeelding te klikken.

Bij binnenkomst werden alle bezoekers getrakteerd op sfeervolle muziek verzorgd door Harmonie St. Michaël uit HeemstedeDaarna opende dominee Ad van Nieuwpoort van de Dorpskerk Bloemendaal de bijeenkomst

FILMPJE

Ad van Nieuwpoort introduceerde mondharmonicaspeler (chromatic harmonica) en saxofonist Hermine Deurloo. Het spel van Hermine herinnert ons aan Toots Thielemans. Haar talent zorgt ervoor dat zij regelmatig wordt gevraagd om samen te werken met internationale artiesten en orkesten. Tijdens het openingswoord van dominee van Nieuwpoort zorgde zij meteen al voor een prachtige- en zeer bijpassende muzikale achtergrond.Kinderen genoten van het leven in de vijver voor het podium. Met name de kikkervisjes (dikkopjes) waren in trek. Ze werden tijdelijk door hen in bekertjes geadopteerd en aan het eind van de bijeenkomst weer terug gezet in de vijver….De band van zanger en pianist Jeroen Zijlstra verzorgde samen met zangeres Lydia van Dam en Hermine Deurloo een miniconcert in Caprera. Al deze instrumentalisten en vocalisten zijn liefhebbers van een Jazzy stijl en dat vertaalde zich in een optimale muzikale samenwerking van gedegen kwaliteit. Sfeervol en harmonieus neergezet.

Behalve Ad van Nieuwpoort voerden ook andere voorgangers het woord. (hieronder Niek Scholten van de Adventskerk Aerdenhout) Pastoor Bart Putter (hieronder)Marianne Vonkeman (wijkpredikante Kruispunt Velserbroek, hieronder samen met kinderen waarmee zij een gebed deed)

Filmpje

Het is inmiddels een traditie van meer dan 70 jaar om Pinksteren in het Openluchttheater te vieren. Samen met vijf kerken uit de omgeving wordt gezorgd voor een bijzondere bijeenkomst voor jong en oud Ook de Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest was aanwezig (hieronder)De deelnemende kerken waren:

– De Protestantse Gemeente te Bloemendaal en Overveen

– De Rooms Katholieke Parochie van Bloemendaal Overveen Aerdenhout Zandvoort (BOAZ)

– De Kapel in Bloemendaal

– De Protestantse kerk van Santpoort- Velserbroek. – De Protestantse gemeente in Aerdenhout

– De Protestantse kerk in Bennebroek

Geniet verder van onderstaand beeldmateriaal en film

Cookieinstellingen