Zaterdag 14 december: Veel Kerstmarkten afgelast na voorspelling slecht weer

Foto: Charles Duijff

‘I am dreaming of a ‘WET’ Christmas’ is beslist niet de song die we willen zingen. Wat jammer voor de vele organisatoren en deelnemers aan de gezellige Kerstmarkten overal in het land. De meeste markten werden letterlijk ‘afgeblazen’ Windstoten komen niet in je kraam te pas….

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Wat dat betreft had men in Haarlem vorig weekend meer geluk. Ook in het Bloemendaalse Vogelenzang was men genoodzaakt de buiten Kerstmarkt af te gelasten. Daar kon men echter uitwijken naar het Dorpshuis van Vogelenzang. Natuurlijk een beperkte ruimte, maar beslist niet minder gezellig. Dat werd door figurant Fred Rosenhart met een knuffel bevestigd!Natuurlijk was er ook live muziek! Kijk en beluister ook het filmpje verderop in dit artikelOp de Kerstmarkt liep ook een pikante dame rond, die zich in belang van haar verdiensten nagenoeg bloot kon geven…. Beschermd door haar protégé zo te zien. De dame zou zo maar familie van Ada Vinken kunnen zijn…..Maar ja, iedereen heeft een dubbelganger, of moet ik zeggen ‘dubbel-gangster?’Ik zag alleen maar blije ‘kraamverzorgsters’, wachtend op een oproep van Maria denk ik vanwege een nogal belangrijke geboorte….Naam en geslacht waren al bij de ouders bekend….

Filmpje

Er was ook een kraam die van alles kon bieden wanneer je van hout houdt…..Na mijn bezoek aan het Dorpshuis begaf ik me naar de crypte onder de Kathedrale Basiliek Sint Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem….(onderaan de link naar het artikel daarover) Maar eerst nog even genieten van de kerstmarkt in het Dorpshuis van Vogelenzang….

Haarlem: Unieke kerst & vredebeleving in de crypte van de Kathedrale basiliek Sint Bavo

 

Reacties