Overveen: Spiritual boost during partial lockdown

Een geestelijke opsteker kan nooit kwaad tijdens de gedeeltelijke ‘lock down’. De parkeerplaatsen aan de Bloemendaalse- en Zandvoortse boulevard hebben een toegangsverbod sinds het begin van week 13 (23 maart).

Handhavers bewaken de toegangswegen richting het strand en sturen verkeersdeelnemers terug die niet aan de kust wonen. Dat zal ongetwijfeld ook gaan gebeuren, of is al een feit bij andere openbare parken en landgoederen in de regio. Zeker tijdens de weekends.

Donderdag 26 maart was landgoed Koningshof in Overveen nog toegankelijk. Het was er rustig bovendien. In dit artikel een impressie daarvan en een kort filmpje.  Vlak bij de entree trof ik een tafel aan met wat boeken. Belangstellenden worden daarmee geholpen het thuisblijven aangenamer te maken. Mooi initiatief van de voor mij onbekende gever….Ik koos voor de langere route en ging eerst richting het noorden van het landgoed. Onderweg genoeg natuurschoon te ontdekken…. Het zonlicht helpt daarbij. Het laat zelfs dorre takken sprankelen…. Een gezin loopt wel dicht bij elkaarHier en daar op Koningshof een zandvlakte. Duingebied dus… Na ruim een uur weer terug nabij de ingang en parkeerplaats Ik wens u voorspoedige weken en hoop met u op een spoedig eind van de corona lock-down. Stay healthy!

 

 

Reacties