Welzijn Bloemendaal: in tijden van crisis ontstaan gelukkig ook hele mooie initiatieven!

Foto: Charles Duijff

Helaas heeft Welzijn Bloemendaal vanwege de coronacrisis al haar activiteiten t/m 1 juni moeten annuleren, maar in tijden van crisis ontstaan ook hele mooie initiatieven!

Zo hebben wij in samenwerking met de gemeente Bloemendaal een brief gestuurd aan alle inwoners van 65 jaar en ouder. Hierin bieden wij hulp aan met bijvoorbeeld boodschappen doen, klusjes in en om het huis of een gezellig telefonisch gesprek.

Ook zijn burgemeester Elbert Roest en wethouder Suzanne de Roy van Zuidewijn op bezoek geweest op onze locatie aan de Bloemendaalseweg en wij konden hen vertellen dat we heel veel aanmeldingen van onze vrijwilligers hebben gekregen die willen helpen in deze moeilijke tijd. Ook lopen er spontaan mensen bij ons binnen die heel graag iets voor een ander willen doen!

Inmiddels hebben we ruim 300 seniore deelnemers van onze activiteiten gesproken en onze hulp aangeboden en waar nodig matches gemaakt met vrijwilligers, die hulp willen bieden. Dit wordt ontzettend gewaardeerd!

Een vrijwilliger van het Odensehuis in Overveen, heeft via een kennis die bloemen exporteert naar Franse supermarkten, veertig prachtige boeketten als donatie gekregen die zijn rond gebracht door onze vrijwillige chauffeurs aan de deelnemers van het Odensehuis. De deelnemers waren ontroerd door deze gulle actie.

In samenwerking met Rotary Bloemendaal Caprera zijn er 1000 kaarten ontworpen die naar de deelnemers van onze activiteiten zijn gestuurd.

Bij al deze acties is vermeld dat wij vrijwilligers hebben die graag helpen bij het doen van boodschappen, de hond uitlaten, klusjes in en om het huis of om te bellen voor een gezellig gesprek.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of heeft u hulp nodig? Wij zijn elke werkdag tussen 09.00-12.00 uur bereikbaar via 023-5250366 of [email protected].

Reacties