Wielrenner Jacco de Vries om 18:00 uur van start

255 rondjes met de race fiets over het Kopje van Bloemendaal. We kondigden het al eerder aan vandaag. Zaterdagavond 18:00 uur was het zover. Jacco de Vries gaat ervoor.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Lees ook onderstaand artikel. Jacco de vries Uithoorn is tot zondag 12 juli vroeg in de middag te vinden op de Hoge Duin en Daalseweg te Bloemendaal, waar hij met zijn racefiets 255 x het parcours naar het Bloemendaalse Kopje beklimt. Jacco’s vader, ook een fanatiek fietser, heeft Polyneuropathie. Voor het Prinses Beatrix Spierfonds zamelt Jacco op deze sportieve wijze geld in voor medisch onderzoek. U  leest daarover hieronder alles in ons eerdere artikel.

Jacco woont zelf in Uithoorn en heeft nog een zuster die in Virginia America woont. Vanwege corona is momenteel geen vlucht naar Nederland mogelijk, maar via Skype is zijn zus er toch bij. Hieronder zoeken de ouders van Jacco verbinding met America…    Moeder van Jacco (hieronder) : ‘Wij wonen in Graft, nabij de Rijp (Gemeente Alkmaar)’ Zij is trots op haar zoon en straalt van oor tot oor. Maar bezorgd is zij ook. Wielrennen kan best gevaarlijk zijn. Als voorbeeld praten we over de valpartijen tijdens de tour de France.  Het is nogal wat wat haar zoon Jacco wil presteren deze nacht en volgende morgen. Maar hij doet het met passie en liefde voor zijn vader en het goede doel. (zie ook filmpje) Jacco heeft met zijn uitdaging nu al ruim 2500 euro opgehaald….Nieuws.nl houdt een vinger aan de pols. Wordt vervolgd dus….

Jacco de Vries beklimt Mount Everest op ’t Kopje van Bloemendaal

Reacties