Is GroenLinks van Jesse een andere GroenLinks dan in Bloemendaal?

Foto: Charles Duijff

Overveen – JESSE, HELP! Is de noodkreet die de twee ondernemers Ernest van der Meijde en Jan Jaap van Kampen deden richting GroenLinks in een brief in de Volkskrant. In een uiterste poging om de lokale afdeling van de partij in Bloemendaal te bewegen van nee, naar ja, of ja mits.

Aan de Westelijke Randweg 1 in Overveen, gemeente Bloemendaal, hebben de ondernemers plannen om jongerenhuisvesting te realiseren volgens het 1828-concept: betaalbare (sociale huur!) woningen voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar in een woongebouw met gedeelde voorzieningen. (foto Google Maps)Feitelijk onjuiste argumenten

De nood is hoog, al 4.000 jongeren schreven zich in voor deze vestiging. Ernest: “Hoge nood én een gedegen plan, … 1 plus 1 is 2, zou je zeggen, maar niets is minder waar. Er zijn partijen in de gemeenteraad van Bloemendaal, Groen Links voorop, die telkens weer met argumenten tegen komen. Argumenten die feitelijk onjuist zijn. Ze zetten niet alles op alles om plannen die de woningnood helpen oplossen mogelijk te maken, maar zoeken continu redenen om hun verzet te onderbouwen.” Daarom hebben de ondernemers de feiten op een rij gezet op de website 1828.NU

4.000 woningzoekenden

“In de afgelopen jaren zijn in Bloemendaal 0 (nul!) jongerenwoningen gerealiseerd, ook in de periode dat GroenLinks in het college zat. En voor onze woningen hebben zich inmiddels 4.000 jongeren uit Bloemendaal en omgeving aangemeld.”

GroenLinks staat normaal gesproken op de barricaden als het gaat om het schrikbarende tekort aan woningen voor jongeren. “En, dat is volkomen terecht. Jongeren die uit huis willen lukt dat niet, omdat voor sociale huurwoningen enorme wachtlijsten bestaan en commerciële huurwoningen te duur zijn. Vooral jongeren die net met een baan beginnen zijn zo de klos.”

Noodkreet aan Jesse
Daarom deze noodkreet aan Jesse Klaver om zijn lokale partijgenoten op te roepen eindelijk echt voor jongeren te kiezen. De 4.000 jongeren hebben de afgelopen tijd hun stem laten horen. Voor deze jongeren is het nu of nooit. Op 17 december neemt de gemeenteraad van Bloemendaal een besluit. “De stem van GroenLinks kan doorslaggevend zijn of jongeren perspectief krijgen of opnieuw in de (Bloemendaalse) kou worden gezet,” stelt Jan Jaap.

Cookieinstellingen