2021: ‘Goed gevoel’ vakantieuitstapjes in eigen land, Louwman biedt hét medicijn!

Foto: Charles Duijff

Veel Nederlanders kiezen anno 2021 liever voor vakantie in eigen land. Er is zoveel vermaak en ontspanning om voor te kiezen in ons mooie land. Zee, duinen, bossen, heide, watersport, vakantieparken, om maar eens wat te noemen. Maar niet in de laatste plaats Kunst & Cultuur.

Tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een afbeelding voor uitvergroting)

Het Louwman museum in Wassenaar is een goed voorbeeld van zo’n ‘goed gevoel’ uitstapje. Waarom bovendien een medicijn? Die woordspeling bedacht ik, toen ik het restaurant van het Louwman museum betrad. Dat is een fantastisch ingerichte horecagelegenheid, een dorpstafereel binnen het museum, waarin je terug gaat naar het begin van de 20e eeuw (1934). Ik kreeg zelf het ‘Charles Dickens gevoel’ in dit bijzondere restaurant, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Zonder ook maar één medicijn van Ritzen (op de openingsfoto) te hoeven slikken voelde ik me al als herboren. Het Louwman museum in Wassenaar laat haar bezoekers genieten van maar liefst 275 antieke- en klassieke automobielen. Zoals u op bovenstaande foto kunt zien is bovendien veel aandacht besteed aan de entourage.

Bron Louwman museum: Ruim 80 jaar geleden ontstond om die reden binnen familie Louwman al het idee om de hoogtepunten uit de autogeschiedenis te bewaren voor de volgende generaties. Het Louwman Museum gaat terug tot 1934. Sindsdien is de verzameling in fasen uitgebreid en verfijnd. Inmiddels omvat de verzameling ruim 275 antieke en klassieke automobielen. De collectie beoogt niet compleet te zijn, daarvoor heeft de industrie te veel voortgebracht. Met gevoel voor historische waarden is echter getracht een interessante- en evenwichtige verzameling automobielen bijeen te brengen, alles met het doel een helder en boeiend tijdsbeeld te schetsen. Laat me u even ‘uit de brand helpen’ Even terug naar het restaurant Een APK-tje waarop je kunt wachten? Wat let u…. APK staat hier wel voor Appeltaart Pistoletje Koffie en andere consumpties, ook met andere beginletters….Kijk daar kan je dubben genieten van een Cappuccino met appeltaart & slagroom of heerlijke lunch ‘Klink’ bakkerij, dat klinkt als muziek in je oren, maar de bakkers’kar’ hierboven is wel heel iets anders dan die andere prachtige ‘karren’ die je kunt bewonderen. Nou ja karren, dat klinkt eigenlijk oneerbiedig. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes…. Sean Connery (James Bond oftewel agent 007) wist kennelijk een auto uit het museum te smokkelen….  Ziezo, ’t was maar een greep. Er is zoveel te bewonderen! Binnenkort een tweede artikel met meer mooie afbeeldingen. Nogmaals klik erop om ze uit te vergroten.

WEBSITE LOUWMAN MUSEUM

 

 

Reacties

Cookieinstellingen